.tk'da baya tutulmuş gibi sanırım. .com uzantılı domain bulmak artk o kadar zor ki site açıp proje yapalım şunu bunu yapalım demek bile hayal geliyor neredeyse.
Bakalım arama motorları yeni uzantıları ne kadar sevecek tercih edecek
Şu ana kadar çok fazla negatif bakmadığını söyleyebilirim. Herkes bilinçlenirse, daha fazla ilgi gösterilirse, çok daha fazla önem kazanacağını düşünüyorum.
Eli yüzü düzgün bir uzantı. Katılıyorum. Giderek daha çok tercih ediliyor. Satışı kolay değil ama SEO açısından tercih edilmemesi için bir neden yok. Sıralaması gayet iyi. .biz ve .info ya göre çok daha sempatiktir.
Ayrıca çoğu kişi hala Kolombiya olarak biliyor ve bu yüzden tercih etmiyor ama Google üst düzey alan adı olarak kabul ettiğinden dolayı Türkiye aramalarında bir sıkıntı yaşanmadan rahatlıkla sıralama alıyor. Sitesinde yazmış zaten biz bu uzantıyı gTLD olarak işliyoruz diyor.
Bende nerde diyordum senin için

Konuya katkıda bulunduğun için teşekkür eder,m. ama senden daha fazla ayrıntı bekliyoruz
güzel yazı olmuş.
co domainler seo açısından com net ve org tan hiçbir farkları yok google global statüde değerlendiriyor.
co uzantılı bir site açtıgınızda webtoolstan com net ve org üst seviye alan adı gibi ülkeyi değiştirebiliyorsunuz.
.co uzantı domainle uyumlu olunca siteye ayrı bir hava veriyor Türkiye de açılmış gayette başarılı birkaç site var ( yakala. co ) mesela bunlardan birtanesi.
Teşekkür ederim. co deyince aklımıza İngilizce'de kullanılan Joe geliyor

Aslında kulağa hoşta geliyor. İnşallah .co alan adı yaygınlaşır da daha üst yerlerde görürüz. boşta diye .com uzantılı alan adlarını elinde tutan bir sürü kişi var.
Not : R10+ işte bu gibi konularda önem kazanıyor. Umarım tüm arkadaşlarım bu tarz konulara katkıda bulunur.