WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
buldunuz bedava doktoru yüklenin..

şaka bi yana faydalı bir konu, çok şükür dişlerimde hiçbir problem yok ama bu yaklaşıma teşekkür etmeden geçmek istemedim..
Sağ olun hocam Ben de şaşırdım şuan uzun zamandır bu kadar çok bildirim gelmiyordu Bir çok soru var, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.

Arkadaşlardan ricam, PM üzerinden değil de konu üzerinden sormaları. Bir çok PM'de gelmiş

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:12:44 -->-> Daha önceki mesaj 12:52:31 --

Pisadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu üst dişlerdeki azı dişim kırıldı bir tarafı duruyor bir tarafı etin altında onun nasıl bir tedavisi olur çekilmesi mi gerekiyor?
Çekim en son aşama, film alınarak dolgu yada kanal tedavisi ile dişinizi kullanmaya devam edersiniz. Çekileceğini sanmam.

pan_river adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak benim sorunum uçuşan noktalar (herkesin gordugunden degil, binlerce) görmek. Göz dahil norolojiye kadar gittim herhangi bir sorun bulunmadı, mr çekildi birçok şey yapıldı.

Yabancı sitelerde TMJ kaynaklı olabilecegi yazıyor. Sanırım goze giden bir sinir baskıya ugruyormus. Belirtilerine baktım çogu da uyuyor. Ama doktora gitmeye bir türlü zamanım olmadı..

Çenemi öne itince kulak çınlaması ve çenemi açınca kıt etme sesi var
Çeneden gelen sesler için o bölgeye eklem sıvısına benzer bir sıvı ekleterek sorunun çözüldüğünü gördüm ama bahsettiğiniz uçuşan noktalar hakkında hiç bilgim yok ne yazık ki. Dediğim gibi üniversite hastanelerinde Çene Cerrahisi uzmanlarına görünebilirsiniz.

tolgasen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Furkan, dental apsede spiramisin mi yazıyorsunuz yoksa amoksisilin mi?
Çoğunlukla augmentin yazıyoruz Tolga.

GlobalError adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, dolgulu disin ete yakin kismina dis tasi temizligi yapilir mi? Firlarmi dolgu?

Tapatalk mobilden gönderilmiştir. Yazım hataları olabilir.
Dolgunun uyumu iyi ise yapılır, zaten diş taşları diş ile dişeti arasında daha çok bulunuyor. Eğer uyumu çok kötü ise atar ama zor bir ihtimal bence.

MaiHes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o değilde üniversiteye başladığın günü hatırlıyorum bundan sonra dişlerim sana emanet
Aynen hocam Kliniğe de beklerim bir gün

MaviFil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler en kısa sürede doktora gideceğim bir göstereyim bunu.

Son bir soru soracağım, halısahada maç yaparken tüm dişlerimin ağrıması neden kaynaklıdır? Özellikle alt çene. Maçın ilerleyen dakikalarında aşırı kalp atışımın hızlandığı anlarda alt çenemdeki tüm dişler ağrıyor öyle böyle değil hemde, hatta diş demeyelim de o dişleri tutan damak mı kemik mi ne diyorsunuz artık sanki o ağrıyor boydan boya. Neden olur böyle bir şey?
Hocam açıkçası ilk defa duyuyorum böyle bir şey
Belki maç esnasında dişlerinizi sıkıyorsunuz bu da alt çenede ağrı olarak geri dönüyor. Aklıma başka bir şey gelmedi.

cnetworks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba hocam deviasyon ameliyatı geçirdim burun ortasında geçen ayırıcı kemiğin ortasında bir boşluk bırakılmış durumda. 2 sene önce oldum bu amaliyatı ve bu sürecin akabinde her sabah uyandığımda lavobaya kan türkürüyorum bu durum istisnasız devam ediyor sorun geçirdiğim bu ameliyat olabilir mi?
Dişetlerinden dolayı kanama olduğunu düşünmüyorum bi KBB uzmanına görünmenizde fayda var hocam.

TimeLordTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hazır konu bulmuşken sorayım
dişime kanal tedavisi uygulanmıştı daha sonra dişim kırıldı şuan az biraz kökü var bunuda aldırınca oraya ne yaptırmamı önerirsin
Ben çekimden yana olmam hiçbir zaman. Post eklenerek kökünün üstüne diş yapılabilir. Devlette bunu yapacaklarını pek sanmam ama özelde post diye bişey varmış ondan yaptırmak istiyorum diyebilirsin Kesin çekim gerekiyorsa ve çektirmek durumunda kalırsan, kesinlikle implantı öneririm. Çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü. (köprüye göre)

muhammetilbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim arka disiminde ustu kirildi. Dilimle fln bastirdimi felket aciyor hele o disle birsey isirdimi cok kotu.?
Muhtemelen kanal tedavisine ihtiyac duyuyorsunuz. Dişinizin altında enfeksiyon oluşmuş olabilir. Bir an önce doktora görünmenizde fayda var.

Rayjon32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba böyle bişiy görmüşken dişten çok çeken biri olarak size bir soru sorayım ileride yenileri gelir

Hocam öncelikle bundan 6-7 yıl önce

rsimde göstermiş olduğum diş ağrı yaptı doktora götürdü babam dişimi çektiler altından diş gelecek dediler küçüktüm o sıralar. O diş çekildi, 1.5 yıl boş kaldı, 1.5 yıl sora hafiften diş çıktı çıktı ve o diş yanındakilere göre birazdaha ufak, diş etinin iç tarafı o diş için çok güçsüz ve arası boşluk var gibi dilim girmiyor ama o dişte sorun olduğunu hissedebiliyorum. O dişim çekildikten sonra bidaha çikolata yiyemedim sadece eritip yiyebiliyorum yoksa çok ağrı yapıyor hele o dişe geldiğinde. Ne yapmalıyım
Öncelikle bahsettiğin o diş değildir. Çünkü o gösterdiğiniz küçük azı dişi ve süt dişlerinde küçük azı diye bir diş yok
1,5 yıl boş kaldığından ötürü boşluk oluşması doğal. Arkadan gelen diş düzgün sürememiş olsa gerek ki bu problem yaşamışsınız. Bu gayet doğal. Ağrı yapan dişiniz de muhtemelen dolgu yapılması gerekiyor. Burdan net bir şey söyleyemem bir an önce doktora görünmenizde fayda var. Geçmiş olsun.
murat41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam 4 ana dişim çürüdü son 7 sene içinde alltaki çüdürü kırıldı sonra üst çenedki aynı ana diş çürüdü busefer diğer tarafda alt üst aynı şekil çürüdü doktara hala üşenip gitmessem yanındakilerde kaybetdetimiyim
Bu anlattıklarınıza bakılırsa evet kaybedersiniz. Ya dişlerinizi fırçalamıyorsunuz yada doğru fırçalama yapmıyorsunuz. Bir gün kendi dişlerinizin kıymetinizi anlarsınız ve geç olmamış olur umarım
MertWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diş beyazlatma için en sağlıklı yöntem hangisi'dir?
Diş beyazlatma hakkında şuanda çok bilgim yok hocam. Ama internetten alınan ajanlar çoğunlukla zarar veriyor, doktor kontrolünde yaptırmanız daha sağlıklı.