Maeglin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Işınlanma da aslında bugün yapılan modellemeler dışında daha önce yazılan gibi kuantum dolanıklık ile parçacık boyutunda bu başarılıyor. Ama bunu bir insanı ışınlamaya modellediğinizde işin içine dna'dan hatıralara hatta organlara kadar pek çok detay girdiği için başarısız oluyor.

Şöyle bir ekleme yapma ihtiyacı duydum aslında söylediğinizi destekler türde;

Ekleme: Şimdi baktım, model Kip Thorne aitti. Geçmişe yolculukta enerjinin korunumu ve klonlama yasağı ihlal olduğu için zaman yolcusu ve yolculuk yaptığı araç, solucan deliği büyük bir patlama ile yok olacaktır.

Termodinamik yasalarına göreyse tekil evren, kapalı bir kutu misali enerjinin azalmadığı ya da artmadığı ortamlar. Leonard Susskind ise çoklu evren modelini söylediğiniz biçimde destekliyor. Tekil evrenin aksine çoklu evren kapalı bir modele sahip olmadığı için mega evrenin yalnızca küçük bir parçası.

Sonuç olarak, Büyükbaba paradoxunu çoklu evren modeliyle birleştirirsek evrenin enerjisi artsa da mega evrenin toplam enerjisi değişmediği için enerjini korunumu yasası ihlal olmuyor.
zaten coklu evren yasasi disinda gecmise yolculuk enerjinin korunumu yasasini deler. bugunku evrenden belirli bir kutleyi gecmise gonderdiginizde gelecekten kutle eksiltip gecmise kutle eklemis olursunuz. kutle enerji formu olduguna gore gecmiste enerji yaratmis gelecekte enerji yok etmis olursunuz. bunun yapilabilmesi enerjinin korunumu yasasini cope atar ki o zaman temelden sarsiliriz.

insan transfer etmek icin hatiralara genetik haritalara ihtiyac yok. bir insanin vucudundaki trilyon uzeri trilyon atom ve atom alti parcaciginin koordinatlarini kaydedip baska bir mekamda yeniden bir araya getirmek lazim. hatira zeka dediginiz sey zaten beyindeki biyokimyasal reaksiyonlar ve elektrik atimlari. bu elektrik atimlari da zaten elektron akislari. bir insanin anlik olarak tum atom ve atom alti parcalarinin kordinatlarini kaydedecek ve baska yerde birlestirecek bilgisayar yapabilirsek isinlanma gercek olur. hatta olumsuzluk de gercek olur. adamin kopyalandigi andaki halini oldukten sonra yasadigi hali gibi birlestirip yeniden canlandirabilirsin.