@Yeniceri;

Hep geleceği düşünmekten böyle oluyor zaten hocam.Hiç düşünmesem ne olursa olsun aman desem hiç böyle sorunlar çıkmayacak benim içinde işte biraz mantıklı düşüneyim 3-4 yıl sonra işsiz sapsız yada dediğim gibi o kadar senelik para için yapılan eğitim hayatının bedelini sosyal aktivitelerin olmadığı bir yaşam olmamalı.

Burada da yazıyorum.Evet asgari ücret alanların durumu çok zor bunu biliyorum.Fakat 2000-3000 TL maaş alıncada ev sahibi olayım diyorsun bilmem kaç sene onun için borç ödüyorsun,e o borç bitince bir araba alalım diyorsun.

Şuanda Almanca öğrenip,Almanya'da studienkolleg ile hazırlık eğitimi alıp ardından orada yapabilirsem mühendisliğe girmeyi yada olmazsa orada tekniker olmayı düşünüyorum.Çünkü oradaki tekniker Türkiye'deki mühendisten daha çok gelire,imkanlara,varlığa sahiptir.Bizim halkımız Almanya için eşşek gibi çalışıyorlar (tam bir komedi ) sabahtan akşama kadar falan diyor ama kendilerinin ne şartlarda çalıştığını burada doğana binerken orada bu üzüldükleri insanların Vw'ye,Mercedes'e bindiklerini unutuyorlar.

Dedem Türkiyeden doğuma büyüme emekli Türkiye'de işçilik yapmış biri şimdi aylık 700-800 arası emekli maaşı alıyor sanırsam.Kaç sene çalışmıştır kim bilir.Bir akrabamız dedemden 3-4 yaş büyük.Karı koca Almanya'da çalışmışlar.Orada işçilik yapmışlar emekli olana kadar (işçilik dediysem işte montajlama falan yani inşaat değil).Altlarında Mercedes var orada.Gezip,tozmak için Türkiye'ye gelip buradaki evlerinde kalıyorlar sağlık vb. işler için oraya gidiyorlar.Bir tek buradaki kadar sosyal bağlar,ilişkiler orada yok diyorlar ama zaten güzel ülkemde sosyal bağ,gelenek,saygı hiç bir şey kalmadı.

Herkes siyasetten veya başka bir sebepten sinirli,stresli,problemli.Bir tek ilişkilerimiz vardı o da kalmadı ne yazık ki