Öncelikle böyle bir konu için teşekkür ederim. Size bir kaç sorum olacak.
1. Sensodyne ne kadar faydalıdır? Gerçekten önerildiği kadar etkisi var mıdır?
2. Askerdeyken(Yaklaşık 3 yıl önce) sağ alt azı dişime Tabip Yb. olan bir bayan tarafından kanal tedavisi yapıldı. O Komutan sayesinde ki Allah ondan bin kere razı olsun diş tabibi korkumu yendim. En ufak bir acı yada ağrı hissetmedim. Lâkin bu kanal tedavisi yapılan dişim sürekli olmasa da 4-5 ayda bir iltihaplanma oluyor ve ağrı yapıyor. O dişi o an hiç kullanamıyorum. Antibiyotik kullanımından sonra yada iltihaplı yerin patlamasından sonra ağrı ve iltihaplanma geçiyor. Sebebi nedir? Nasıl bir uygulama yapılabilir?
3. olarak da;
Sol üst azı dişime dolgu yapılmıştı.(3 yıl önce) Fakat dolgu yapıldığı günden beridir o dişimi hiç kullanamıyorum. En ufak birşey çiğnesem dahi acayip şekilde sızlıyor. Bu neden olabilir?
Rica ederim hocam.
1. Hiçbir hekim normalde macun önermez. Şahsen ben piyasadaki bütün markaları kullandım ve şu en iyisidir demem. Macundan çok daha önemli olan şey, nasıl fırçaladığınızdır. Doğru fırçalama tekniğini öğrendiğinizde macuna neredeyse gerek kalmaz.
2. Dişin altında lezyon dediğimiz mikrop birikimi oluşmuştur, bu yüzden iltihaplanma oluşuyordur. Kanalın yenilenmesi gerekebilir, yine o dişten bir film alarak net bir teşhis konulabilir.
3. Hocam benzer bir durum, bu tür vakalarda kesin olarak teşhis koymamız için film almamız gerekir. Altta çürük kalmış olabilir, anlattığınıza göre çürük sinirlere ulaşmış bu yüzden kanal tedavisi ihtiyacınız var diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi film olmadan kesin bişey söyleyemem. Hekime gidip bunları anlatırsanız daha iyi olur, belki de dolgunun yenilenmesi ile ağrınız geçebilir.