Seneye bitireceğim inşallah şuanda staj yapıyorum.
anladım,konu çok faydalı olmuş forum adına ılk ben tesekkur ederek sorunuma baslayayım..
37 yasımdayım 20 yıldır dıs sorunum hıc olmamıstı.sağ üst kısımda bir diş ağrım nedenı ıle 4-5 ay önce ankara batıkentte dental diş sağlığı polıklınıgıne(yanlıs hatırlamıyorsam ısmı buydu) gıttım.hiç diş doktoruna gıtmedıgımden diş konusunun bukadar önemlı bır durum oldugunu bılmıyordum.bu sağlık merkezı yenı acılmıs ve doktorlarıda yeni mezun veya hala okuyan doktorlardan olusuyordu.yaklasımları güzeldi..bunlar yenı doktor yapabılırlermı acaba şeklınde tereddutlerım vardı.hastalara yaklasımları guzeldı,bende muayene olmaya karar verdım doktor kanal tedavısı yapılacagını soyledı.ama genel anlamda dıslerınız saglıklı dedı.ve kanal tedavısını kabul ettım,operasyon yapıldı,sinirler öldürüldü vs derken sinirler öldürülmesıne ragmen,1 ay sonra aynı agrıları yine yasadım ve aynı yere gıttım,onlarda tekrar kontrol edelım vs tarzında bırseyler soyledıler bu kez baska bır doktor ılgılendı.gine dısımle oynadılar.bu kez tamam,eger gıne sorun olursa sızı baska yere yonlendırebılırız dedıler,bunu duyunca buyuk yanlıs yaptıgımı anladım ama ıs ısten gecmıs oldu.işyerımın sahıbının tanıdıgı bır dıs teknısyenı ziyaret amaclı ısyerımıze gelmıstı,sorunumu ona anlattım,dısıme baktı ve yuzunu ekşitti,yapamıyorlar bılmıyorlar ınsanların dişlerini mahvediyorlar bana neden gelmedın dedı.neyse fazla uzatmayım sız halledın ozaman ne gerekıyorsa yapın dedım tamam dedı.şu an ıyıyım,yapılan kanal tedavısının basarılı olmadıgını beceremedıklerını belırttı,ve bu dısın omru fazla gıtmez dedı.şu an beklemek zorundasın dedı.bekledım 1 ay sonra dısım yenıden agrıdı,bu teknısyene gıttım..ağrıyan dısın o olmadıgını ve yanındakınde sorun oldugunu belırtıp o dısı cektı.ağrılarım gectı ama 1 ay sonra yenıden basladı,basıma gelmeyen kalmadı açıkçası,yenıden bu teknısyene gıttım bu halım nolacak dedım,ben sıze belırtmıstım,bu kanal tedavısı olmamıs dedı gıttıgı yere kadar kullanacaksın demıstım dedı.e ozaman dıgerını neden cektın dedım,cekılmesı gerekıyordu dedı,sımdı neolacak dedım,bununda cekılmesı lazım dedi. ve çektiğimizdede oraya yenı bır dıs yapayız dedı cunku en arkadakı 20 lık dısın onundekınıde cocukken cektırdıgımden,bu son kalan dıs ıle 20 lık dıs arasında baska dıs yoktu ve 20 lık dıs te cok kucuk oldugundan baglantı yapamayacagını belırttı,ancak implant yapılabılecegını ve onuda kendısının yapamayacagını belırttı.bende dogal olarak gereken tepkımı gosterdım gösterdım ama olan benım dıslerıme oldu..ılk gıttıgım doktor mahvetmıstı buda daha beter cozumlenemeyecek bır hata yaptı galıba,su an arada kalan dısımde ara ara agrılar var ama onu cektırmek ıstemıyorum,bu dısım nasıl kurtulunabılır?ya da kurtarılabılırmı?