Ailenizin maddi durumu yerindeyse okuyabilirsiniz. Fakat zar zor geçinen bir aileye sahipseniz, gezip tozmak için, sadece üniversite hayatını yaşamış olmak için gitmeyin.

Ben Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunuyum. 2003 'te mezun oldum. Okurken, gezdim, yedim, içtim, eğlendim. Babam öğretmendi ve kardeşimle aynı dönemde üniversite okuduk. Şimdi geriye dönüp baktığımda, babama karşı çok acımasız davranmışız. Onu görüyorum. Baba olunca bunu daha iyi anladım. Şimdiki aklım olsa, parayı sokaktan topluyormuş gibi harcamazdım. Size vereceğim en iyi tavsiye budur.

Fen Bilgisi Öğretmenliğini bitirdim. 4 yıl KPSS sınavına girdim. En son 85 puan aldım ama atanamadım. 27 yaşına gelip de hala babamdan harçlık almak bana koyduğu için ve artık atanma konusunda ümitlerimi tükettiğim için farklı bir mesleğe geçiş yaptım. Ki Türkiye de maalesef birçok kişi benim durumumda.

Üniversite hayatı dışarıdan tos pembe görünüyor. Aslında doğrudur. Ne gam var insan da ne keder. Eğlenmek, gezmek, flört etmek var. Geçim derdi yok. Ailemizi sadece para istemek için ararız. Fakat üniversite bittikten sonra boşluğa düşeriz. sıkıntılar başlar..

Şu an yaş itibariyle düşünemiyorsunuz. Ama tecrübelere kulak verin arkadaşlar. Üniversiteye gerçekten okumak için, bir iş sahibi olmak için gidin. İyi bir araştırma yapın. Yeteneğiniz hangi alandaysa, o alana uygun bölümleri inceleyin. O bölümlerden hangisinde iş bulmak daha kolay onu düşünün. 2000-3000 TL gibi paraları küçümsemeyin. Sonuçta R10 içinde bulunuyorsanız, zaten internet üzerinden de kazanç sağlama konusunda az çok bilginiz vardır. Buradan yapacağınız işler sizin için ek gelir olsun.

Hayatınızın her alanında hesaplı gidin. Plan program yapın. " Dün yediğim hurmalar, bugün bi yerimi tırmalar " sözünü unutmayın. Aileniz sizi üniversiteye gönderirken büyük hayallerle gönderiyor. Onları kırmayın. İleride kendi ailenizi kurduğunuzda gerçekten pişman olursunuz..