EF gibi bir ORM varken (evet ef'nin 4 ve öncesi ciddi anlamda kötüydü) kendi class layer'ını data layer'ını oluşturmak kesinlikle zaman kaybından başka birşey değil. Devir artık agile (hızlı proje geliştirme) devri. Bu konuda ef yazılımcının performansını neredeyse %50 daha hızlandırıyor. Ef'nin performansı söylendiği kadar kötü değil, genel olarak bir ön yargı oluştu zamanında ef yavaş diye. Halbuki sadece application start esnasında yavaş, çünkü tüm modeli memory'e alıyor. Ama bu aradaki fark 2-3 veya 5-6 saniye demek değil. Milisaniyelerden bahsediyoruz. Ek olarak EF Ado.net üzerine inşa edilmiş bir orm, bu nedenle ado.net'in yaptığı bazı şeyleri daha bile iyi yapıyor.
Performans testi yaptınız mı kendiniz bilmiyorum ama ben yaptım ve yaptığım test sonucu aynı sorgu 2. ve sonraki denemelerde ef ile daha hızlı sonuç getiriyor.
Siz yine gereken yerlerde sp kullanabilirsiniz, ef kullanıyor olmanız sp kullanamazsınız anamına gelmiyor.

@nisanci53, güzel bir iş yapıyorsun ve devam ettirmelisin bence. Sana tavsiyem identity ve db first veya code first ile projeyi geliştirmen ve @sRc'nin de dediği gibi video anlatım yapman. Şiveye takılma boşver, anlamak istedikten sonra 10 kere izlerler sıkıntı olmaz.
Neden dersen projeye ve makelene göz gezdirdim, fakat neyi nasıl yaptığını anlayamadım. İlk aklıma gelen soru bu proje code first mü oldu. Sonra sp'leri yarattığını gördüm ve code first olmadığını anladım. 2. soru da neden identity kullanmıyor olduğundu. Hem daha pratik ve esnek hem de sağladığı api kolaylığı ile diğer sosyal medya ile kayıt ve giriş işlemleri çok kolay.
En azından makaleni uzun tutup ekran görüntüleri ile şurda şunu şöyle yapıyoruz gibi anlatsan daha iyi olurdu.