Hepsini açıklayayım. Birincisi uzaya bakıp dünyanın 5.000 yıl öncesini görmek zamanda yolculuk değil, sadece ışığın geç ulaşması. Yani ben tepe bir yere çıkıp 1 kilometre ötedeki birisine bağırsam ve sesim 5 saniye sonra ulaşsa (tahmini) ben 5 saniye zamanda yolculuk yapmış mı oluyorum?
Dünyaya çevrili bir ayna olduğunu ve bu aynanın 1 milyon ışık yılı uzaklıkta olduğunu düşün, tüm evren hareketliyken mümkün değil böyle birşey ama sabit varsay, işte o zaman 2 milyon yıl öncesini görürüz oraya bakarsak eğer. Olay sadece bundan ibaret. Zamanla alakalı bir kavram değil, ışığın anlık iletilmemesinden ötürü.
2.si ise zaman sadece dünyada geçerli değil herşeyde geçerli, yukarıda açıkladım zaten. Sadece ışığın geç ulaşması meselesi bu.
3.sü ise ışık hızını geçemezsin. İstediğin kadar enerji ver o hızı geçmenin imkanı yok. Çünkü ışık hızı sanki bu dünyaya koyulmuş bir limit gibi, şöyle ki ışık hızının %99'u bir hız düşün. Bu hızda giden bir insan ışık hızını yine ışık hızında görüyor. Yani görecelilik kavramı çöküyor burada. Işık hızına c dersek, duran bir adam da c hızında görüyor ışığı, 0.2 c hızıyla giden de c hızında görüyor, 0.999999 c ile giden de c hızında görüyor ışığı.
Yani bu hız limit gibi birşey bana kalırsa, bırak insanı bir foton yada elektron için bile aşılmasının imkanı mümkünatı yok.
Kaldı ki ışık hızına çıkan bir cisim demek o cismin enerjiye dönüşmesi demek. Yani sen ışık hızına çıktığında enerjiye dönüşüyorsun, kaldı ki benim buradan anladığım bir insanın toprakta çürümesinden farkı yok, enerjiye dönüşmesi demek ışınlanma değil yani kısaca ölüm demek oluyor bana kalırsa. Tabi filmlerden alışkınız insanların ölmemesine felan, örneğin mutasyon olunca normalde kanser vs. olur, filmlerde adam Wolverine oluyor, Örümcek Adam oluyor. Gerçek hayat böyle değil tabi, ufak bir sıkıntı --> game over.
Zamanda yolculuk diye birşey yok, sadece kendin için zamanı durdurabilirsin, bu da yolculuk olmaz. Yani örnek vereyim şuan 22 yaşındasın.
Belirli bir hız düşünelim, ışık hızına çok yakın bir hız, senin için zaman izafi olarak yavaşlasın. Bu durumda eğer sağ kaldığını varsayarsak, ve yarına kadar o aracın içinde kaldığını varsayalım, o araçtan yarın 60 yaşında olarak çıkabilirsin. Yani ikimiz de eşzamanlı yaşarız ama sen daha çabuk yaşarsın. Kısaca demem o ki zamanı kendin için durdurabilirsin, ama yolculuk imkanı yok. Yani sınav olurken 1 saniye içinde 1 yıllık kopya çekebilirsin, ama 1 salise ileriye yada geriye gidemezsin.
Solo Türk pilotları demişsin, tamam adamlar sağlıklıdır bir lafım yok ama pilot olmanın tek şartı sağlıklı olmak değil. Benim tahminim halterciler iyi dayanabilir G kuvvetine. Bunun sebebi de birincisi sporcu olmaları, ikincisi G kuvvetine dayanma konusunda kısa boyluların daha avantajlı olmaları. Kısa boylu ve sporcu (sağlıklı manasında) olarak aklıma ilk halterciler geldi, Solo Türk pilotları değil.
Çok uzun yazdım, bu meseleyi ben de çok düşünürdüm de şuan kafamda oturdu diyebilirim, o yüzden siz de faydalanın diye yazdım. Ve evet işsizim, yarın sabah okulum var ama yemek yedim karnım çok şiş, uyuyamayacağım için yazayım dedim. Hadi hayırlı işler.