Microsoft'ta nokia firmasına benzedi (gerçi satın aldı onu ama neyse) yıllarca aynı mantıkta telefon üret yıllarca millet android'de at koştursun sen hala kendi işletim sistemini dayatmaya çalış yok shibian yok bada (bada samsung). Sonra de ki ben dokunmatik çıkaracağım, kusura bakma da kimse dönüp bakmaz bile. Çünkü atı alan üsküdarı geçmiştir ve samsung piyasayı ele geçirmiştir.
Microsoftun durumu da bu. Yıllarca bilge adam ve bunun gibi firmalar microsoft sertifikası veriyor binlerce liraya eee sonrası. Sonrası herkes ücretsize dönmeye açık kaynak kod kullanmaya başladı. Dönün bakın geriye doğru kimse linuxu bilmezken şimdi nasıl bir kapasiteye hitap etmeye başladı.
Uzun lafın kısası microsoft icraat yapmalı duyuru değil. Elinin altındaki çalışanlarının kapasitesi şu anda google'a bile ulaşamıyorsa fesi önüne alıp düşünmeli "niye böyle oldum" diye.
Artık kan emici ve paragöz politikaları yerine ücretsiz yazılımlar üretip piyasaya girmeli girmek zorunda. Yoksa şu anda kullandığım browser chorme olur ve kullandığım işletim sistemi android.
Bu arada android artık normal bilgisayar için işletim sistemi çıkarıyor yakında. Hatta kullananlar bile var gerçi google bile işletim sistemine hazırlanırken daha önünde kim durabilir.
Microsoft piyasayı çok boş bıraktın eee yemeyenin malını yerler diye bir söz var bu da tam sana göre...