Yaşadığın kaygı gayet normal, her insan farklıdır kendi tercihleri vardır ben kendimden bahsedeyim biraz mutlaka ortak noktamız vardır
Ben hep çok şanslı ve rahat biriyiydim hâlâ öyle olduğumu düşünüyorum
Lise sona kadar hiçbirşeyden pek şikayetim yoktu staj yapana kadarda para nasıl kazanılır bir fikrim yoktu,çevremde hayatı dersleri ezberlemekten başka hiçbirşey yapmayan insanları görüyordum ve acıyordum çık bi gez birşeyler yap eylen biraz dimi genelde notlarım düşüktü ama benim için sorunda değildi hiç der çalışmadan (nerdeyse) geçer not alırdım birşekilde
Sonra, ne iş yapacağım? Ne okuyacağım? Bu notlarla nereye yerleşeceğim? Kaygıları başladı, senin buraya yazdıklarının aynılarını düşündüm.
Ve reşit olmadığım için hiç bir işlemi kendim yapamadığımı fark ettim ve sadece öğrenci olduğum için sağladığım faydalar bitmek üzzereydi herseyden bunaldım hiç birşey yapmak istemiyordum
2 seçenek var çalışacaksın veya okuyacaksın. asgari ücretle yaşmayı hayalbile etmek istemiyorum sevdiğim işi yapmak için okumak zorundaydım okumayı seçtim sende seç.
Notlarım düşüktü pişman mıyım? Hayır
Hiç ders çalışmadım arkadaşlarımla, gezdim, eylendim, içtim, her hafta sinemaya gittim, çanım istemediği gün okula gitmedim (abartmadan) ailem le kavga ettim pişmanmıyım? Hayır iyi kötü ama güzel geçti
Şuan daha 1. Sınıfım ama hayatım çok daha rahat, daha özgürüm lisedeki baskıların hiç biri ne okuldan ne aileden gelmiyor otorite kurmaya çalışan kimse yok
Ilk vize haftam bugün bitiyor sınavlar hiç zor değil ve daha önce 1-2 kez selamlaştığın biri bile yardım istersen sana dersi 15-20 dk anlatıyor beraber çalışıyorsunuz
Derslere biri zorladığı için değil kendin gidiyorsun hocaların yarısından fazlası yoklama almıyor kalan yarısında arkadaşın senin yerinede imza atar zaten ama yine de dersi dinlemek için gidiyorum
Aynı kaygıları bir süre daha erteledim en azından.
Sanırım sana en benzer kişi olarak tavsiyem: sevdiğin işinde başarılı biriyle otur muhabbet edin tavsiye al ailenden çok daha rahat konuşursunuz ve daha dürüst olur, kafan çok dağınıksa mutsuzsan mümkünse gidin 1-2kadeh bişey için rahat rahat konuşun ama üniversitesiteye git bursı çok güzel sende gen