Arkadaşlar selamlar, bir sitem için google sorunu yaşıyorum ve bu sorunun kaynağını, daha doğrusu sorunumun oluşturduğu diğer sorunların sebeplerini bilen birini bulamıyorum.olayı anlatacağım.

bir eğitim sitem mevcut içerikler tamamen özgün bir wordpress. ilk başlarda avada teması kullanıyordum sonradan sitenin anahtar kelimesine uzak içeriklerim oldğuna karar verdim ve hem bir yeni tema çalışması hemde içerik temizlemesine gitmeye karar verdim. Themeforest üzeerinden the ken temasını satın aldım kurdum. ayrıca yaklaşık 300 sayfamı kalıcı olarak sildim. tabi silinen sayfalar ile birçok görselide sildim. hatta birçok tag de sildim. bunların hepsi doğal olarak tarama hatalarına düşmeye başladı. Ben hepsi için tek tek url kaldırdan yararlandım. İşler bu noktadan sonra garipleşti ve hata verilen linkler değişik tiplere büründü. örneğin;

https://www.dersburada.net/bakirkoy-...a.net/iletisim

bunun gibi anlamsız linkler üzerinde hatalar oluşmaya başladı. önüne geçemedim ve bir zaman geldiki 12000 hataları görünce google beni listeden çekti. Cezaya düşmediğimi bazı seo kuruluşları bildirdi ancak hala bir çözüm üretilebilmiş değil.

Detaylar;
-hata oluşumları benim teması satın almam ile başladı ki bu durum benim indeks silmemle de aynı zamanda oluyor
-wordpress 4.0 a geçtim ancak tema hiç kendini güncellemedi bundan kaynaklı olabildiğini düşünüyorum
-sunucumu değiştirdim tertemiz bir sunucudayım sorun devam ediyor
-diğer arama motorlarında hala listeleniyorum ancak onlardada tarama hataları olduğunu söylüyor.
-yapay seo çalışması yapmadım google gözünde herhangi bir spam durumun olmadığı seo şirketleri tarafından belirtildi.
-içerikerin tamamı özgün
-webmastertoolsta dizine kaydedilmiş sayfalarım bulunuyor ancak dediğğim gibi listede yok
-robot.txt ve sitemap lerde hata yok hatta hata ihtimalini en aza indirmek için hepsi en sade şekline ayarlandı ve hiç arama motorlarına hiç bir engelde bulunmuyor
-site daha önceden google tarafından yüksek rekabet kelimelerde dahi ilk 2 sayfada yer alıyordu. yükselişte bir görünümü vardı

sorunumun kaynağını anlayıp. yanlış link oluşum sebeplerini düzeltip beni tekrar google listelettiren arkadaşa 100 lira ile ödüllendireceğim.
Ödül bu ilan için sadece bir teşvik durumudur. azlığı veya çokluğuyla ilgili paylaşımlarda bulunmayın burada değinmek istediğim çok net bir yardım çağrısıdır sitemin adresi; dersburada.net. skype:cenkhantarkan