Merhaba arkadaşlar, şuan notebook`umla birlikte gelen OEM lisanslı win 7 home premium kullanıcısıyım.

Bildiğiniz gibi win 10 tanıtıldı, ilk satışa sunulduğunda indirimli fiyatlardan satılacak bildiğim kadarıyla,yapmak istediğim şey ise Notebook`umdaki Oem lisanslı uygun fiyattan yükseltmek değilde yeni oem olmayan lisansı ilk çıktığında sınırlı sayıda olan uygun fiyattan almayı düşünüyorum.

Sormak istediğim sorular;

1)Win 7 oem lisansımı yükseltsem yeni almış olduğum lisansta oem olmuş olacak ve notebook um mefta olduğunda lisansımda çöp olacak doğrumu biliyorum ?

2)Yeni alacağım win 10 lisansı üst sürümlere sürekli uygun fiyatlı yükselme durumum olacak mı ? Bildiğim kadarıyla sıfır lisans almakla lisans yükseltmek arasında iyi fiyat farkı oluyor.

3)Kısaca yapmak istediğim şu; Şuanki notebook`uma win 10 satışa sunulduğunda yeni lisans almak, notebook`um bozulduktan sonra ise alacağım yeni bilgisayardan bu lisansla devam etmek ve her yeni çıkan işletim sistemi sürümünde yeni lisans parası ödemek değilde yükseltme parası ödemeyi düşünüyorum.Böyle birşey mümkünmüdür ?

Normalde windows`a lisans ücreti ödeyen biri değilimdir Bilgisayarla kendiliğinden geldi yoksa lisans yüzü göreceğimiz yoktu Daha önce malum yöntemlerle sürekli işimi hallediyordum fakat şimdi işler biraz değişmeye başladı yazılım geliştiriyorum ve bilgisayarımı güncel bir işletim sistemiyle çöp olana kadar kullanmak istiyorum.

Öğrenci bütçesi ile ancak 1 kere yeni lisans alabilirim sonra benden ancak sürüm yükseltme parası çıkar Bana makul bir yol gösterirseniz çok sevinirim arkadaşlar

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum .