@karacoder;

Ortamını görmek için üniversite okuyacağım ama sırf ortamını görmek için.Ön yargı ile yaklaşmak istemiyorum ama teknoloji anlamında hiç bir üretim yapmayan güzel ülkemde teknoloji fakültelerinde ne öğretiyorlar?Milletin yaptığı teknolojilerin ameleliği,işçiliği nasıl yapılır onu mu gösteriyorlar?

Bu arada ben çalıp çırpmayacağım hocam.Gerekirse açlıktan ölürüm ama yinede çalıp çırpmam.Eğer bu ülkede doğrulukla,dürüstlükle,bilgiyle bir yere gelinmiyorsa bende değer verilen ülkelerde yapılması gerekeni yaparım.Fakat güzel ülkemde ticaret yapmayı düşünüyorum.

Bilgisayarla ilgili 2 senelik iyi kötü bir bölüme gideyim diyorum ama şimdi 2 yılımı daha heba etmek istemiyorum bilmiyorum valla billa 2-3 gündür okula gitmiyorum devamsızlık tam 9.5'ta sınavlar vardı girmedim iyice artık umrumda olmamaya başladı.Lise sonum ama okula giderken ayaklarım geri gidiyor millet hocam 1'de okuldan çıkıyorum 2-3 saat arkadaşlarla dışarı çıkıp geziyorum sonra gelip 1 saat ders çalışıyorum diyor.Ben okuldan çıkana kadar bunu diyen kişi hem gezmiş,tozmuş oluyor hemde dersini çalışmış oluyor sonra ben o kişiyle yarışıyorum :?

Hadi yine bu örnek verdiğim kişi çok çalışmıyor yarım saat 1 saat en fazla.Bu da ona gün içerisinde yaptıklarının yanında koymuyor fakat bu yüzden geleceği farkedemiyor ki.Üni okuduktan sonra 3-4 bin lira ile iyi bir hayat nasıl yaşanır ki?Yani kapitalizm öyle bir şey ki patron olmadığın sürece hayatın ızdırap olur.

Ne eşinle,çoluğunla,çocuğunla doğru dürüst vakit geçirirsin ne şöyle gününün tadını çıkartabilirsin.Dershanede harıl harıl test çözen çocuklar görüyorum içimden diyorum ki işte bunlar ilkokul terk heriflerin işinde çalışacaklar.Patronları ayda 50 bin tl kazanacak bunlar 3 bin tl kazanacak.Patronları son model sıfır audi a6'ya binecek bunlar fiat linea'ya binecek.Patronları şuanda okulla alakası olmayan dışarda gezen tozan haylaz yaşıt gençleri şimdi özgür bunlar burada köle gibi ne isteninirse yapılıyor.

Valla ben kapitalizmin ne kadar güzel bir şey olduğunu farketmeye başladım.Biraz akıllı olan her türlü çalıp,çırpmadan dahi yolunu bulabilir.Teb'in youtube'da videoları var sultanbeyli'de bir mısırcı ayda 7500 TL kâr yapıyormuş (yalan değilse eğer) bu parayı bir mühendis bile alamaz.

Ülkemizde herkes kıçını güvenceye almaya çalışıyor ama k*çını güvenceye alırken ağzına neler neler tıkıyorlar milletin haberi yok