Facebook üzerindeki hiçbir reklama tıklamayın diye etrafımdaki kişileri bir bir korkutuyorum diyebilirim. Nedeni ise bu reklamlar yüzünden başıma gelen bir olay.

Tam adını hatırlamıyorum ama bir haber sitesi vardı. O reklam vermiş. Çok Güzel Hareketler Bunlarda bir tane kilolu bir kız var, o nasıl zayıfladı? falan diye bir haberdi. Annem tıklamış tabii kadıncağız ne bilsin. Site o sayfada hemen bilgisayara bir dosya indiriyor. Dosya tabii ki zararlı yazılım. Lanet bir virüs, MODEMİN içerisine nasıl bulaşmış ise hangi siteye girse bilgisayar direk yönlendirme yapıp, şu kadar para ödeyin bilmem ne diye bir sayfa açılıyor. Daha sonrasında sırf uğraşmak adına bu sitedeki haberi 2 farklı yerde denedim hepsinde de aynısı oldu. Sonra tek tek her yerde temizlik yapmak zorunda kaldım.

Bu olay bana ders oldu kesinlikle Facebook üzerinde bilmediğim hiçbir ama hiçbir siteye tıklamıyorum, tıklatmıyorum. Benim kendi kişisel nedenim bu, Facebook sponsor reklamlarında gerçekten zararlı içerikler olabiliyor.