Bu konuyla ilgili uzun bir mesaj yazacağım umarım okursun ve sana bir şeyler katabilir.
Lise 1'e başlarken, ben bilişim bölümü olan bir okula gitmek istemiştim. O zaman da ailem, bir başka bölüme yönlendirdiler. Onları suçlamıyorum, iyiliğimi istediler belki de, sonuç olarak bilişim bölümü olmayan bir okula gittim.
Daha sonra Lise 2'de başka bir okula geçtim.
Bu okulda bilişim bölümü vardı, fakat puanım yettiği halde ''dışarıdan öğrenci'' o bölüm için kabul etmediklerini söylediler ve bana Muhasebe, Pazarlama bölümünden birini seçmemi istediler. Bende kolay bölüm olması amacıyla Pazarlama'yı seçtim.
Maddiyat olarak o dönem üniversiteye hazırlanacak bütçemiz yoktu, ayrıca bir yandan da çalışmam gerekiyordu.
Lise'nin 2.yılında hiç istemediğim bir bölümde okuduğum için okula gitmedim ve 1 sene kaldım.
Daha sonra ki sene, biraz aklımı başıma toplayıp üniversite sınavlarına da hazırlanarak sınıfı geçtim. Hatta kaldıktan sonra ki senelerim hep başarı belgeleri alarak geçti.
Geldik üniversite sınavına...
Üniversite sınavına girdiğimde başarılı olamayacağımı az çok tahmin edebiliyordum, çünkü istediğim bölümlerin puanları çok yüksekti ve Ticaret Meslek Lisesi çıkışlı olduğum için istediğim bölüme girmem çok daha düşüktü. Hele ki İstanbul'da...
Üniversite tercihlerini yaptım. Yaparken, yine maddi durumdan dolayı İstanbul'da yapmak zorundaydım ve yine ilk 10 içerisine istemediğim bölümleri yazmak zorunda kaldım.
Sonuç: İstemediğim bir bölümü okumaya çalışıyorum, derslere giderken ayaklarım geri geri tepiyor ki, bu gidişle 2 yıllık olan bölümümü 3 yıl da bitireceğim.
Ama en başına dönüyorum işin, ilk Lise tercihime. Eğer o zamanlar ailemi dinlemeyip, kendi hislerime güvenip istediğim okulu tercih etseydim, eminim ki o puanla o bölüme çok rahat girerdim.
Bilişim bölümüne girdikten sonra hayatımı biraz daha o bölüme odaklar, ve sınıfta kalmazdım.(Kalmayacağıma eminim.)
Hatta o moral ve motivasyon ile üniversite sınavlarına yine bir şekilde hazırlanırdım.
Yine ailemi düşünmeyip Üniversite tercihimi İstanbul dışında istediğim bölümler de yapsaydım, istediğim bölüme yerleşebilirdim.
Yazıyı biraz kısa kesmem gerekirse senin için önerebileceğim şeyler şunlar;
1) Ne olursa olsun, ne amaçla olursa olsun kendi istediğini yap. Kendi hatalarından ders al, ailenin ya da başkalarının düşüncelerinden değil.
2) Hislerine güven, onlar bir şekilde senin destekleyici unsurların olacaktır. Yanılırsan da, kendinden başka suçlayabileceğin unsurlar olmayacaktır.
Üniversite insana çok şey katar. Eğer istediğin bir bölümü, istediğin arkadaşlıkları kurabilirsen. Ben istemediğim bir bölümde okumak zorunda kaldığımdan, bir kaç kişi hariç istediğim muhabbeti bile konuşamıyorum. Üstelik İstanbul'un en iyi üniversitelerinden birinde okumama rağmen.
Eğer Üniversite okumayacaksan da kendini geliştir. Saçma sapan derslere girme zorunluluğun yok bir kere. Dil öğren, bir konuda uzmanlaş, kendini tamamen oraya odakla.
Diploman olmasa bile, yeteneğin olduğu taktirde kazanabileceğin çok şey var. Hele ki Türkiye gibi bir ülke'de...