s7e7v7e7n7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hikaye güzelmiş. Fakat bizim sektörümüzde PÜF NOKTASI'nı anlatmak çanak çömlek işine benzemiyor...
Üstüme alınmadım ama fitilin ateşlenmesinde katkım olduğundan bende birşeyler yazayım

Hocam şahsen ben size sonuna kadar hak veriyorum zaten. sonu pamuk ipliğine bağlı, net getiri garantisi olmayan fakat giderlerin sabit olduğu bir ortamda böyle bir iş ile aile geçindirme derdinde olmanın ne demek olduğunu, insan üstünde nasıl bir stres oluşturduğunu biliyorum ve inan burada aklı başında olup da az düşünüp empati yapabilen herkes biliyor ve anlıyordur.

o yüzden soruyu sorarken de bu detayı düşünerek sektör belirtmenizi istemiyorum sonuçta bu ortamda "hamı var pişmişi" var diye belirtmiştim. benim bu soruyu sormamdaki maksat zaten balığın hazırdan çıkartılıp verilmesi değil buradaki herkesin balık tutma tekniğini geliştirebilmesi üzerineydi.

belli ki size sürekli sektör soruluyor ve sizde artık bu durumdan bunalmış durumdasınız anladığım kadarıyla. TuzsuzT arkadaşımızın da yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
umarım sorulardan bunalıp paylaşımları kesmezsiniz.

150 siteden 2 sitenizin tutması konusunun daha iyi anlaşılabilmesi için şöyle bir örnek geldi aklıma. bu örneği de gerçekten değişik bakış açılarına sahip birisi olan protos78 yada namı diğer siyahşapkalı isimli üye vermişti. eski konuları karıştırırsanız mevzunun orjinalini de bulabilirsiniz. örnekte google ve webmaster şöyle tarif ediliyordu.

"goole yada diğer arama motorlarını büyük bir duvar olarak düşünün, webmaster'ları da ellerinde yüzlerce boy, tip ve çeşite sahip fırçalar olan sanatçılar olarak düşünün.
bu sanatçıların ellerindeki çeşitli boy ve ebatlarda ki fırçaları değişik renklere ve kıvamlara sahip boyalara daldırıp her gün karşılarında dikilen duvara fırlattıklarını hayal edin. bu noktadan sonra belki bazı fırçalar hiç duvara değmeden yere düşecek bazıları belkide duvara fırçayla birlikte saplanıp kalacak, bazıları duvarda belli belirsiz iz bırakacak, bazıları duvara değip hiç iz bırakmadan düşüp gidecekler.
işte açılan sitelerin google daki durumları da aynen bu fırçaların durumu gibidir, kimi ilk sıraya çakılıp kalır, kimisi hiç indexlenmez, kimisi arka sayfalarda çıkar, kimi ilk sayfada kimi 1-2 saatliğine ilk sırada çıkar.

kendisine seo'cuyum diyen yada web üzerinde iş yapan kimselerin asıl yapmaları gereken duvara saplanan fırçanın şekli, şemali, ebatı, sürülen boyası, fırlatılma hızı falan neymiş onu araştırmak, duvara hiç değmeden düşenlerden farkı nedir onları çözüp ona göre sonraki hamlelerini belirlemektir."

bu örnekte olduğu gibi siz de duvara 150 site fırlatmışsınız 2 tanesi saplanmış yada duvarda belirgin bir iz bırakmış.

işte biz de bu 2 siteyi diğer 148'inden ayıran şey nedir onu anlayabildiyseniz çıkan sonuç nedir onu öğrenmeye çalışıyoruz.

anahtar kelime bulabilmek için yine siyahşapkalı'nın belirttiği taktiklerden birisi amazon üzerinden çok satılan bir ürün grubu tespit edip o gruba ait ürünler üzerine kelime türetmek üzerineydi. yine protos78'in eski konularını karıştıranlar long tail kelimeler için amazon'un nasıl kullanılabileceğinin mantığını görürler. örnek ise bir gitar markası üzerineydi siz mantığı kapmış iseniz kelime grubunuzu hobi malzemeleri için de bulabilirsiniz, yada bebek malzemeleri için de.

bu konuda bana değişik gelen bir diğer fikir de Image arkadaşımız tarafından ifade edildi. aslında tekniği bende farkında olmadan kullanıyordum zaten.
Bu teknik ne derseniz burada hemen herkesin kendine ait bir paravan blog ağı vardır. yiyip içip israf etmemek adına etinden sütünden her şeyinden faydalanmak için bu paravan bloglara kim nerden hangi kelime ile geliyor tespit edip asıl sitenin konularını bu kelimeleri kullanarak geliştirmek üzerineydi.
ama burada temel sorun şu yöneleceğiniz sektör yada kelime grubunu siz zaten belirlemişsiniz bu teknik ile de nokta atışı yapıyorsunuz.

oysa ki bu konudaki çoğu kişi ingilizce deryasına yeni dalacak. kimi yavaş yavaş kimi balıklama. dalarken de kafayı kayaya falan çarpmamak ve sonunun hüsran olmaması için değişik bir teknik yada yol varsa onu anlamaya çalışıyoruz.
neyse ya konu çok dağıldı bende artık toparlayamıyorum kimse kusura kalmasın