Öncelikle üniversite insanlara her zaman her anlamda bir şeyler katar. Şöyle ki; 2006 yılında kıbrıs yakındoğu üni. turizm ve otel işletmeciliğine gittim. Hazırlıkla beraber 3 yıl okudum. Bazı nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım. Ardından dershaneye giderek yine hazırladım ve 2012 yılında Ankara Başkent Ün. Tıbbi Dökümantasyon ve Sekretelik Bölümü'ünden mezun oldum. Şuan çağrı merkezi şirketinde Planlama-Raporlama&Monitoring uzman yardımcılığı yapıyorum. (Okulumla alakasız bir yerde çalışıyorum) Üniversitenin bana kattığı şeyler;
- Aileden uzakta yaşamı idame ettirmeyi öğreniyorsunuz. ( İlk defa uzun süre evden ayrılanlar için.)
- Kendi başınıza hayata karşı durmayı öğreniyorsunuz.
- Sorumluluk sahibi oluyorsunuz. ( Gerçekten okumak isteyen için)
- İnsanları tanıyorsunuz. Kime güvenip, güvenemeyeceğinizi öğreniyorsunuz.
- Aynı zamanda çevreniz artıyor. Hukukçusu, doktoru, programlamacısı vs. tanıdıklarınız oluyor.
- Sosyalleşmeniz artıyor. Çünkü üniversiteye kadar asosyal yaşayan bir insan ister istemez oraya gidince farklı insanlarla muhattap oluyor ve sosyalleşmeye etki ediyor.

Bunun dışında, eğer okuduğunuz bölümden mezun olup aynı işi yaparak para kazanmak istiyorsanız ya tıp ya hukuk gibi bölümleri tercih etmeniz gerekiyor.

PS: Nacizane fikirlerimdir. Her insanda farklı etkiler yaratabilir.