TuzsuzT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet herkes şu kadar hit yaptım şu kadar para kazandım diyor ama nedense kimse şöyle detaylıca bir bilgi vermiyor.
Çoğu anlatılan noktaları zaten herkes biliyor. Ama işin
püf noktasını
anlatmaktan imtina eden çok.
Hikaye güzelmiş. Fakat bizim sektörümüzde PÜF NOKTASI'nı anlatmak çanak çömlek işine benzemiyor... Şöyle izah edeyim.

Örneğin ben;

Bir sitem var. Ailemin geçimini bu site üzerinden sağlıyorum. Sektöründe tek. Bu sektör dar bir kullanıcı odağını kapsıyor. Bir değil ama iki rakibim olsa kazandığım para bir kaç ay sonra üçe bölünecek ve belki ben ailemi sırf bu yüzden geçindirmekte zorlanacağım.

Siz sanıyor musunuz ki binlerce lira kazanan bir kişi yaptığı her işte başarılı oluyor? Yukarıda yazdığım sitem belki benim 150. sitemdir. Ben 150 işin içinden 2 iş tutturmuşken benden veya benim gibi birisinden nasıl bir püf noktası bekliyorsunuz ki?

İnsanlar faydalansın, yapılan hatalar tekrar yapılmasın, yapılmayan ve belki bilinmeyen çözümlerden insanlar faydalansın diye yazı yazıyoruz. Kimse burada 300-500 hitli siteleri ile boy göstermiyor.

Konunun ve diğer konuların her birisinde PÜF NOKTASI aslında çok açık olarak yazıyor. Çalışmak...

Çok çalışmak... Ben aşağı yukarı 100 küsür site kurarken, bunların 90 küsür tanesi batarken çalışmaktan hiç vazgeçmedim.

Şimdi ben geldim dedim ki elma kelimesinden ayda 10 binlira kazanıyorum. Bu yazıyı okuyan 2829 kişinin de (bu gerçek bir rakam) 1500 tanesi elma kelimesine kasmaya başladı. Elma kelimesi oldu şu anki oyun sektörü gibi... E benim kazancım bitti gitti işte. Benim 3 rakibim varken oldu mu birden bana bin küsür tane rakip.

Hele ki sitemi açık açık foruma yazmaya bile korkuyorum. Bu foruma şöyle alımlı başarılı bir sitenizi yazın bakalım ne oluyor. Anında DDOS saldırıları, mysql tarafından saldırılar, anti-seo'lar havalarda uçuşuyor.

Bende isterim sitemin diğer insanlar tarafından eleştirilmesini veya övülmesini. Ama maalesef ki bazı insanlar gerçekten kötü niyetli ve tek amaçları size zarar vermek. Hani derler ya helal süt emmemiş diye. Cuk oturuyor.

O yüzden kimse gelip bana ciddi ciddi işin püf noktasını anlatmıyorsunuz demesin.

Anlatabildiğimiz kadar anlatıyoruz işte. Ötesi benim ailemin geçimini riske atacaksa da kimse kusura bakmasın.

Sitemimi şahsi olarak algılamayın. Genel forumda bu durum ikiye bölünmüş durumda. Bir işi tutturanların azını bıçak açmaz, iş tutturamayanlar da iş tutturanlardan sektör öğrenmeye çalışır çabalar.

Kimisi milyon dolarlar ile yatırım yapıp site kurar ve batar, kimisi 9 dolarlık hosting ile sitesini ayda milyonlara ulaştırır.

Siteniz tutmadımı, kapatın başka bir site yapın. Başka bir sektör deneyin. Yaptığınız işte farklı olun. O da mı olmadı tekrar deneyin...

Ahmet Mehmet'de size işin püf noktasını söylemiyor diye de kızmayın...

Çünkü bu işin bir püf noktası yok. Aslanlar sofrası burası. Kimisi büyük parçayı kapar, kimisi sadece karnını doyurur, kimisi aç kalır.

Burada paylaşım yapsan bir dert, yapmasan ayrı bir dert oldu...

Not: Bu mesajı direk olarak alıntı yaptığım kişiye söylemiyorum. Şahsi algılanmasın. Şu konuya mesaj yazdıktan sonra ardı arkası kesilmeyen "hocam sektör neydi?" sorusu soran arkadaşlar sayesinde yazdım. Bu alıntı da tuzu biberi oldu.

Sağlıcakla...