Arkadaşlar com uzantılı sitemi org uzantılı domaine sıkıntısız taşıdım.Gogle sıralamam değişmedi.Fakat yeni aldığım domain için register onay maili diye bir sey varmış.Yeni cıktı sanırım.Bu yüzden org uzantılı domainimin kaydını tamamlayamadım ve site kapandı.Eski bir mail kullanıyordum register ederken.Bu yüzden onayı tamamlayamadım.
Daha sonra gen.tr uzantılı domain aldım. Siteyi webtoolsta tanıttım.Doğrulama etiketini ekleyip doğrulama tamamlandı.Fakat com uzantılı siteyi gen.tr ye yonlendiremiyorum.Bunu sadece htaccess dosyası ile yapıyorum.
İşin özü gen.tr ye yönlendirme yapılabiliyormu ve google webtols da neden site ekle bölümünde gen.tr uzantısını yönlendirmeye ekleyemiyorum.
Saygılar.
.tr uzantıları com.tr haricinde 301 adres değişikliği bildirimi yoktur. Örnegin, gen.tr, web.tr, tv.tr, info.tr, tv.tr gibi com.tr harici bütün alan adlarını alt alan adı olarak kabul ediyor Google bu yüzden 301 adres değişikliğine izin vermiyor. Yalnızca kök düzeyindeki alanlarla sınırlıdır diye uyarı verilir.