İyi bir SEO'cu site yapıldıktan sonra kiralık katil gibi tutulmaz bence.

Bence SEO, yazılımdır. Kullandığın yazılımın / tasarımın Google'a uygunluğu'dur SEO. Kısacası SEO sonradan yapılmaz. İyi bir SEO'cu yazılım aşamasında bulunur, yönetir. Sonradan yapılan SEO'lar aşırı yüklenmeler sebebiyle bugün sandbox diye cart diye curt diye şeyler var.

Burada yazılım, tasarım derken 2 tane h1 etiketinden ondan bundan bahsetmiyorum, işi bilenler nedemek istediğimi anlayacaktır.

Örnek verelim,

Aynı zamanda alınmış iki domain'im var. İkiside google gibi tamamen anlamsız keyword olmayan domain. İkisine de aynı zamanda aynı şekilde start verdim. İkiside eticaret sitesi. İkiside genel anlamda satış yapıyor. İkiside ayrı ayrı sistem. İkisininde tasarımını ben yaptım, yazılım olarakta profosyonel destek aldım.

Sıfır backlink var ikisindede tamamen eşit koşullardalar.

A sitesi 15k alexa, günde 500 tekil üzeri görüyor ve iyi bir ciro yapıyor. 20 bin index'i alması 7 günü bulmuştur maksimum. Ürünlerin %50'den fazlasında ilk sayfalarda hatta ilk sıralarda.

B sitesi 760k alexa, günde 10 tekil zor görüyor ciro nerdeyse sıfır. Aynı ürünler ekli XML olarak çekili daha index'i 500 ü yeni görüyor.

İki sitede açılalı yaklaşık 3-4 ay oldu.

Sen şimdi B sitesine SEO yaparak, A sitesini geçebileceğini düşünüyorsan tebrik ediyorum. Ancak eşit koşullarda gerekli link çalışmalarını vs. çalışmalarını bende A sitesine yapacağım. Bu şuana kadar yaptığım karşılaştırmayı sıfır SEO çalışmasını baz alarak yaptım.

Kısacası iyi bir sistemin olacak, yazılım aşamasında SEO yapılacak. 1-0 değil 10-0 önde başlarsın.

R10'da herkes bu noktada yanılıyor işte, ayda bana şukadar ver seni şu sıralara çıkarayım diyen SEO'cular yüzünden piyasa bu halde.