Nightundertaker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2011'den beri SEO ile ilgilenmeye başladım, 2012'de black hat SEO alanında kendimi geliştirdim, kendi projelerime deneme yanılma yöntemiyle SEO yapıyordum neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını iyice öğrendim.

Daha sonra 14 ay önce SEO hizmeti vermek için SEOamk.com sitemi kurdum ve kısa sürede binlerce e-posta abonesi oldu, Türkiye'de en sevilen SEO blogu haline geldi. İnsanlara SEO'nun faydasını değil, SEO'nun nasıl yapıldığını öğrettim ve hala da öğretiyorum.

"SEO" ve bununla ilgili birçok kelimelerde üst sıralardayım. Sırf insanlar "kelin ilacı olsa başına sürer" demesin diye ilk önce kendi sitemi yükselttim.

Müşterilerimin hemen hemen hepsi hizmetimden memnun.

Bu yüzden kendime "ileri düzey SEO uzmanı" rütbesini verdim.

Gerçek işlerin üniversitesi olmaz, üniversite memur olmak içindir, "müteahhit" olman için üniversite okuman gerekmiyor, zeki insan kendi kendisini geliştirir zaten. SEO'nun üniversitesi olsa ne olur? Üniversiteyi bitirsen ne olacak? Git oxfordu bitir ama bankalar sana oxford diploman var diye kredi vermez, adam gibi, delikanlı gibi mali tablonu gösterirsin.

Mantıklı yorum yapsaydın mantıklı cevap verirdim. Gerçi bu cevabım da mantıksız sayılmaz.
Sorunda burada zaten , 2011 yılından beri SEO ile ilgilendiğini belirtmişsin.
1995-2000 yılından beri SEO ile ilgilenenler kendine hangi rütbeleri vermeli bu şartlarda ?
Kesin kuralları olmayan bir sektörde kimse kimseyi 3 kuruşluk seocu 5 kuruşluk seocu diye yargılayamaz. Bugün doğru olarak kabul edilen SEO bilgileri yarın değişebilir ki binlerce kez de bu algoritmalar değişti.

Nightundertaker adlı üyeden alıntı:

Daha sonra 14 ay önce SEO hizmeti vermek için SEOamk.com sitemi kurdum ve kısa sürede binlerce e-posta abonesi oldu, Türkiye'de en sevilen SEO blogu haline geldi.
Kesin cümleler ile konuşmak maalesef çok hoş değil , seo blogunuzun "Türkiye'de en sevilen SEO blogu " olduğunu iddia etmişiniz.Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz ki böyle göreceli kavramlarda ? Bana göre de Türkiye'deki en iyi seo blogu cryptosam.com"

2011 yılından beri ilgilenmeniz sizin için iyi bir referans olabilir ancak 3-5 gündür SEO ile ilgilenen birinin sizden daha iyi SEO yapamayacağının garantisini verebilirmisiniz ?

Söylediğiniz tam aksine gerçek işlerde üniversite olur , eğitim olur , diploma olur.Kişi kendini ne kadar geliştirse geliştirsin gidip kendini "ileri düzey doktor" ilan edemez.

Bu iş herkesin yapabileceği bir iştir , SEO ile uğraşmak istemeyen parasını ödeyip ucuza da pahalıya da bu işi yaptırabilir.

Sonuç olarak siz "daha pahalı" ücretlere yapıyorsunuz diye bu sektörde daha özel değilsiniz.

Sizden ucuza ama sizden çok daha kaliteli yapan insanlar olmadığı ne malum ?