şimdi iyi demişin güzel demişin de eğri oturup doğru konusalım.
nickinin altına "ileri düzey SEO uzmanı " yazmışın.
Kime göre , neye göre "uzman" SEO'cu olduğunu iddia ediyorsun?
SEO işinin her hangi bir kriteri yok.Üniversitelerde "SEO" diye bir bölüm yok , google "SEO" sertifikası da vermiyor.
Sonuç olarak bahsettiğimiz şey bir nevi hayal ürünü.Net gerçekler taşımayan , deneme yanılma yolu ile ilerlenebilecek ,herhangi bir eğitim almaya gerek duyulmayan bir sektör.
O yüzden bu işi 1 TL'ye de 1.000 TL'ye de yapan bu sektörde aynı hizadadır.
Sizi yada diğerlerini farklı kılacak kısım referanslarınız ve iş ahlakınızdır.
2011'den beri SEO ile ilgilenmeye başladım, 2012'de black hat SEO alanında kendimi geliştirdim, kendi projelerime deneme yanılma yöntemiyle SEO yapıyordum neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını iyice öğrendim.
Daha sonra 14 ay önce SEO hizmeti vermek için SEOamk.com sitemi kurdum ve kısa sürede binlerce e-posta abonesi oldu, Türkiye'de en sevilen SEO blogu haline geldi. İnsanlara SEO'nun faydasını değil, SEO'nun nasıl yapıldığını öğrettim ve hala da öğretiyorum.
"SEO" ve bununla ilgili birçok kelimelerde üst sıralardayım. Sırf insanlar "kelin ilacı olsa başına sürer" demesin diye ilk önce kendi sitemi yükselttim.
Müşterilerimin hemen hemen hepsi hizmetimden memnun.
Bu yüzden kendime "ileri düzey SEO uzmanı" rütbesini verdim.
Gerçek işlerin üniversitesi olmaz, üniversite memur olmak içindir, "müteahhit" olman için üniversite okuman gerekmiyor, zeki insan kendi kendisini geliştirir zaten. SEO'nun üniversitesi olsa ne olur? Üniversiteyi bitirsen ne olacak? Git oxfordu bitir ama bankalar sana oxford diploman var diye kredi vermez, adam gibi, delikanlı gibi mali tablonu gösterirsin.
Mantıklı yorum yapsaydın mantıklı cevap verirdim. Gerçi bu cevabım da mantıksız sayılmaz.