Biliyorsunuz artık herkes SEO uzmanı olmuş, web tasarımcısından tutun yazılımcısına kadar, sosyal medya'cısından tutun grafikerlere kadar, spamcısından tanıtım yazısı satanlara kadar artık herkes ek gelir elde etmek için SEO işlerini almaya başladılar.

Tabi ki buna karşı değilim, ancak bu sektörde gerçekten uzmansan alnından öpülür, ama gel gör ki bu sektörü kirletenler işini düzgün yapamayan beceriksizlerdir.

Şirket sahipleri rekabetli anahtar kelimelerinde yükselmek istiyorlar, bunlara 10 bin TL, 20 bin TL, 50 bin TL diyorsun, "ohooo diğer SEO'cular bana 500 TL'ye yaparım diyorlar, hadi kardeşim güle güle." diye saygısız konuşarak insanın canını sıkıyorlar.

"Lamborghini" siparişi vermek isterken, adamlara "ne yaptınız siz ya, ben o paraya 200 tane lada araba alırım" derseniz rezil olursunuz.

Yani kaliteden anlamayan müşterilerin paralarını alarak, sonra da sitesini daha da kötü duruma getiren bu kendisini SEO uzmanı sananlar SEO sektörünü lekeliyorlar.

Bu tıpkı WordPress kurabilen ergenlerin profesyonel web tasarımcıların ekmeğiyle oynaması gibidir, profesyonel web tasarımcının 4 milyarlık işini 3 kuruşa yapıyorlar, bu kodlardan anlamayanlar köyündeki babaannesinden kalmış arsasını satıp web tasarım şirketi kuruyorlar ve firmaları dilenci gibi dolaşıyorlar.

Birkaç SEO kitabı okuyup birkaç tane de SEO hakkında makale okuyarak SEO hizmeti veriyorlar.

Aslında bu internet sektörü yavaş yavaş panayır yerine dönmeye başladı. Gerçekten uzman olanlara tavsiyem (yanlış anlamayın, en iyisini siz bilirsiniz, sadece bir fikir):

- "Sağlam müşteriler bulup kenarda para biriktirerek bunun gibi sektörlerden kurtularak gayrimenkul gibi işlere girip oyunu sağlam oynamak. Bırakın bu şirket sahipleri bizleri mumla arasınlar, bırakın 3 kuruşluk web tasarımcılarla ve 5 para etmez SEO'cularla başarıya ulaşmaya çalışsınlar."