Gittigidiyor hesabını muhittin abi adına açmanız lazım. Gittigidiyor parayı muhittin abinin şirket veya şahıs hesabına yatırmalı.
Maliye gittigidiyor'a çıkıpta "Şu senden mal satanların kayıtlarını ver bakalım" dediğinde satıcı olacak siz gözükeceksiniz, para sizin hesabınıza gelmiş olacak. Böyle bir durumda muhittin abinin faturasını veremezsiniz. Sizden fatura ister. Para kimin hesabına girdiyse o fatura kesmek durumunda.
Muhittin abi ile bunu konuşun tüm satışlardan aynen siz de komisyonunu alın. Zaten gittigidiyor hesabını siz yöneteceğiniz için gelen para sizin bilginiz de olacak. Ama hesap ve banka muhittin abinin adına olmalı.
Ayrıca "gittigidiyor üzerinden bir sürü faturasız satış yapanlar var, bir şey olmaz" falan diyen olabilir çevrenizden falan. Dikkatli olun. Tanıdığım bir kaç kişi faturasız ürün sattığı için çok ciddi cezalar yedi. Ben de satış yapıyorum gg'dan, 5 liralık mal bile olsa faturasını mutlaka kesip yolluyorum.
Faturayı tedarikçi firma kesip yolladığından bir problem olmayacaktır. Yani satıcının hesabına para girmiyor. Satıcı sadece ilan açmakla yetiniyor.
8 aydır aktif olarak böyle satış yapıyoruz.