Baris13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimse hakim doğmuyor kardeşim,çalışıp iyi bir gelir elde edeceği işe girseydi. Kimse burada fakir edebiyatı yapmasın,okuyan emek veren ekmeğini fazlasıyla kazanıyor. Okumayana asgari yeterli.

Binlerce okuyan,gençliği geleceği için heba eden insanlar aptal mı ? Bırakın kazansınlar hakları.
Yanlış bir yaklaşım.Birey olarak belki kendinize işçi olmayı,çöpçü olmayı yakıştırmayabilirsiniz veya ben/diğer kullanıcılar yakıştırmayabiliriz.Fakat istek ve yapılabilecekler doğrultusu olarak kendimize en yakın meslekleri seçmek en mantıklısıdır.Zira ülkede çöpleri toplayan insanlarada ihtiyaç var,pazarcıyada.İşte bu bahsettiğiniz zihniyet yüzünden her sene binlerce kişi mühendislik okuyor sonrasında gidip hem teknikerin işini hem mühendisin işini beraber yapıp ucuza çalışıyor.Neden çünkü yeteri kadar tekniker yok.

Ayrıyetten bu dönemler içerisinde sadece okuyarak hakim olabileceğini zannedenler varsa buna gülerimBir tanıdığınız,akrabanız yoksa zor hakim,savcı olursunuz.

Yazık günah meclisteki milletvekillerinin %80'i 20 bin lira maaş alıyor.Araçlarının vergilerinin,yakıtlarının devletten karşılanması,hepsinin kendilerine ait özel şirketleri,firmaları olması da cabası.O kadar imkana,potansiyele sahipler fakat eğitim uğruna,teknoloji uğruna ne yapmışlar bu ülke için.Anca gidip gelip yatsınlar mecliste.Çolukları,çocukları Harvard'da,Standford'da okusun.Haftasonları yatlarına atlayıp sahil turu yapsınlar bizde bilgisayar başında pinekleyelim.

Şartlar genel olarak iyi olmalı ve herkes yaptığının karşılığını alarak nominal bir hayat yaşamalı.Gerekirse bunun için mücadele edilmeli ama herkes bunun yerine 40-50 soru çözeyim 320 puanla şurdaki bilgisayar mühendisliğine gideyim derdinde.Adam gibi eğitim veren 1.kalite üniversitelerinde puanı zaten uçuk,ilgiye alakaya yeteneğe bakmadan kim daha fazla matematik,fizik,geometri sorusu çözdüyse (dikkatinizi çekerim daha fazla tecrübesi olan veya daha iyi bilen demedim soru çözen dedim) tak diye giriyor. Bir ton şey var ne olduğu bilmeden kullanılan bu ne sorusuna cevap veremeyecek adam merak edip bunun amacı ne diye sormamış adam en kral yerde mühendislik okusa ne yazar.Okulda başarılı bir akademik geçmişi varsa Microsoft'ta,Apple'da mühendis olur ayda 10 bin - 15 bin dolar maaş alır.Yeni bir teknoloji oluşumu yapmaz.Türkiyede kalmaz (niye kalsın ki orada 15 bin dolar + her şey ucuz bilgiye değer var).Güzel güzel hayatını yaşar ama ülkesine bir faydası da olmaz ne yazık ki.