4 aydır tedavi görüyorum , azalma oldu fakat düzelmedi onumuzdeki ay mezoterapiye başlıyacağız.

tedavi şu şekilde gerçekleşiyor ,

dökülme nedeniniz nedir ?

Bu sorunun cevabını bulmak gerekiyor aslında , eğer genetik bir durum var ise dökülme ertelenebiliyor , ertelenmekten kastım elbet birgün dökülecek fakat bunu 2 senede tamamen saçlarınızı kaybetmek ile 10 sene sonra kaybetmek söz konusu.

Uzman doktor tarafından saçlarınız incelenmeli , gözle görünür saç derisinde herhangi bir problem var ise egzama , aşırı kepek vs bunun tedavisi yapılıp sonra saçlar izlenir eğer bir şey yok ise sizden bir takım testler istenecektir , b12 , biotin , folik asit gibi ( çekme testini es geçiyorum zaten çektiğinizde elinize saç gelmiyorsa ara ara dökülmeleriniz oluyorsa boşuna bu tür konularda zaman kaybetmeyin birşeyiniz yok mevsimsel bir durum ) testler sonuçlanınca eksikleriniz var ise tamamlanıp saçlar tekrar inceleniyor gene değişim olmuyorsa saç derisine direk mudahale edilerek lokal olarak derinin ihtiyacı olan herşeyi mezoterapi ile enjekte ediyorlar.Bu sayede sebepsiz genetik olan dökülmeler saç köklerinin güçlenmesi ile erteleniyor.

Bu tür saç dökülmelerinde saç köklerinde pullanma , kepek , kaşıntı batma durumlarında nizoral şampuan etki etmez ise prozinc tarzında şampuanlar öneriliyor , saçların güçlenmesine yardımcı olmak açısından biotin takviyesi de yapılabiliniyor.

Uyku düzeninizi , saç şekillendiricilerinizi , yeme içme durumlarınızı kaliteli bir hale getirip sosyal olarak aktif olmanız ve psikololjik olumsuz etmenlerden kaçmanız halinde bu tür tedaviler olumlu sonuç veriyorsa genetik bir durum yoktur.Güçsüz kalan saç köklerini tekrar canlandırabilirsiniz...

Benzer problemleriniz var ise beklemenin anlamı yok tanıyı koymaya çalışın.