Fazla negatif gördüm bazı dostlarımızı..

Sanıldığı kadar kötü durumda değil ordumuz, şuanda büyük bir yapılanmanın içerisindeyiz aslında.. Hava, kara ve deniz unsurlarında büyük bir dönüşüm yaşanıyor.

Hiç bir doğum sancısız değildir.. Biz bunu kavrayamıyoruz, her şeyin bir anda olup biteceğini sanıyoruz. Bu coğrafya'da işler öyle yürümüyor. Tepenizde rusya, altınızda ortadoğu cehennemi solunuz yunanistan sağınız ermenistan.. Amerika vandalını, avrupa simsarını saymıyorum bile..

Bütün bu baskı ortamı içerisinde her şeyi istediğiniz zaman, istediğiniz şekilde yapamıyorsunuz. Kabul edelim ya da etmeyelim şuan da hala birilerinin sözleri doğrultusunda hareket ediyoruz, etmek zorunda kalıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı çünkü. Hadi hurrra diyerek savaş açamazsınız. Dünyada ki konjektürel şartlar değişti. İstediğiniz kadar güçlü bir ordunuz olsun, güçlü bir ekonomi ile desteklemedikten sonra bir halta yaramaz.

Şuanda yüzlerce proje üstünde çalışılıyor.. Aselsan, Roketsan, Havelsan, Tübitak, Mkek ve diğerleri.. Tfx, orta ve uzun menzilli hava savunma projeleri, insansız hava araçları, atak, altay tank, mızrak, cirit, hisar projesi, milgem, atmaca gemi savar projesi ve diğer irili ufaklı onlarca proje. Saymakla bitiremeyiz bunları. En çok göze üstünde durulan projeler bunlar.

Digiklan arkadaşımız doğru noktalara değinmiş, fakat o kadar da kötü değil aslında. Bana da askeri personel bir arkadaşım çok daha farklı bilgiler veriyor mesela..
Dönüşüm sancılı olacak, ama olacak. Ben mühendislerimizin şartlar olgunlaştığında neler yapabildiğini gördükten sonra, çok daha üst düzey projelere imza atabileceğimize inandım. Yeter ki istelim..