ByKuzey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben anlamıyorum, taşeron firmalarda çalışan insanların herşeyi devletin üstüne kalıyor azınız yokmu kardeşim?, sigortasız çalışıyorsanız arayın isimsiz ihbar hattından söyleyin gelsinler, hakime binlira zam demişsin hiç mi düşünmüyorsun o hakim kaç dava ile ilgileniyor, kaç kere tehdit ediliyor? herkez niye bas bas bağırıyor okuyun okuyun adam olun diye sen işçiyle niye hakimi baz alıyorsun hakimle aynı kademede olanı baz al ?
birde konu açılıp altından destekleniyor, k.bakmayın herkez kazandıgıyla sevinecek ben bin lira maaş alıyorsam o kadar harcayacagım kendimi hakimle bir tutma hakkım yok. sende oku sende hakim ol sende al bin lira zam bunu niye hep çarpıtılıyor. yıllık değerlere göre veriliyor zamlar bu konuda bir siz mi biliyorsunuz?
Futbolcular o kadar parayı karıyla kızla yerken kimsenin sesi çıkmıyor... Hak ettiğimiz şekli ile yaşıyoruz işte başka bir açıklamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Adam asgari ücretle hem evleniyor hem geçimini yapıyor hem borca giriyor hem son model telefonlarını alıp kullanıyor demek ki bu para yetiyormuş. Ben hak arayan görmüyorum en azından yaşadığım çevrede 3 günün biri iş değiştirenlerin sayısı çoğunluğu oluşturuyor. Ne sigorta isteyen var ne hak arayan. Sonrada genel sağlık sigortasına atıfta bulunuyorlar.