Yorumcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen şu reddeki SSDlerden almayı planlıyordum o neden deneyim araştırması yapmak isteidm.
Eğer benim görüşümü sorarsanız TLC bir ssd yi sunucuda swap alanı için kullanmaktan veya sadece read işlemi yapmak (write değil) için kullanmaktan ilerisine götürmeyin. Kaba bir hesap yapacak olursam TLC NAND üzerinde günlük 20-30gb veri yazıp okuduğunuzda o ssd size ortalama 2 sene dayanacaktır verilen ortalama ömür kapasitelrine baktığımız zaman. Ben bu hesabı ortalama verilen veri cycle durumuna göre hesap ediyorum üreticiden üreticiye değişir ama ortalama değerler budur.

Bu TLC işini Samsung ön plana sürüyor son zamanlarda çünkü ev kullanıcıları genelde 120-240gb MLC diskler almak istediklerinde fiyatlar hala yüksek seviyelerde. Özellikle oyun oynayan tayfa için 240gb çok komik kalıyor. Bu nedenle üreticiler de ister istemez araya TLC serpiştirip "daha ucuz, daha yüksek kapasiteli" pazarlamasına gidiyorlar. Ev kullanıcısı için bir ssd'yi 2-3 sene kullanıp çöpe atmak çok fazla koymaz ancak bizim konumumuzdaki işlerle uğraşanlar için 2-3 senelik süreçlerde disk çöpe atmak sıkıntılı bir durum.

Faydalı olabilmişimdir umarım aradaki sınırı çizmek konusunda.