Okudum ama bana daha ziyade kullanıcı yorumları önemli gerçekte fark görünürmü hissedilir mi ?
SLC diskler çalışma mantığı ve sunduğu yüksek I/O değerleri yüzünden genel olarak Flash Storage Array veya kaba tabirle Cache mekanizmaları için kullanılıyor.
Bir müşterimizin yazdığı özel bir Cache yapısı için Fusion-io tercih ettik. Cache için kullanılıp ağır bir yazma/silme işiniz yoksa bildiğin israf olacak bir fiyata sahip Hosting sektörü için. Yaklaşık 1 senedir kullanılıyor şimdiye kadar o kadar okuma/yazma/silme işlemine piyasadaki herhangi bir MLC veya eMLC çatlardı sanırım. Fantaziye kaçacak bir projeniz yoksa gereksiz fiyatlara sahip. Eğer ki MLC benim için riskli diyorsanız eMLC disklere de göz atabilirsiniz alternatif bir kavram olarak.
Aynı yapıyı 2015 ortasında Türkiye'de bir sunucuya da kuracağız isteyen olursa sunucu production ortamına girmeden bir kaç okuma yazma test performansını iletebilirim karşılaştırabilirsiniz.
Bu tip konuları genelde son kullanıcıların yazdıkları makalelerden değil de donanım üreticilerin "case study" bölümlerindeki belgelerinde bulabilirsiniz. Bazı matematiksel I/O algoritmalarına verdikleri tepkilere göre çıkarım yapmanız daha kolay oluyor. Örneğin başlangıç olarak Oracle/Sun FS1 serisinin benchmark değerlerini sitesinde bulabilirsiniz. Ek olarak genelde bizim ülkede hiç yaşamayacağımız bir deneyim olarak yurt dışındaki üniversitelerde cihazların matematiksel hesaplamalara verdiği performansları ölçmek için benchmark labları bulunuyor ve bilimsel makalelere çevriliyor. Kaynak okumak için bunlar yeterli olacaktır sanıyorum.
SLC ssd fiyatları abes derecede yüksek olduğu için test edene ben de pek rastlamadım. birkaç yıl önce yabancı forumun birinde testleri vardı ama bulamadım şimdi o forumu. bence slc yi merak etmeyin artık. PCIe ssd var.
"SLC'yi merak etmeyin PCIe ssd var" derken esas olay zaten chipler arasındaki mimariden dolayı değişiyor PCIe opsiyonu işin sadece veriyolu taşıması kısmı.
Diğer taraftan normal alınabilir bütçelerde MLC için Samsung Pro 850 ürünü eMLC için Intel ürünlerini öneririm.