Sektörü Maalesef Sizinkisi gibi gizli fakat elimden geldiğince bilgi vermeye çalışacağım.

Sitemi 11 ekim tarihinde açtım, tasarımın ve kodlama işlerini bitirip düzenli şekilde içerik girmem 23 ekim tarihini buldu.

Sizin yaptıklarınız ile benimkilerin farkları (kırmızılar sizinkiler olsun )
* Öncelikle sitem için themeforest üzerinden premium bir tema satın aldım, gerek tasarım, gerek iç seo , gerekte hız olarak isteklerimi karşılayacak cins bir tema oldu.Üzerinde sadece ufak css değişiklikleri yaptım.
- Ben free bir wp tasarım bulup onu baştan sona değiştirdim. En ufak gölgelendirme efektinden geçiş efeklerine kadar düzenledim. Mümkün olduğunca az eklenti kullanıp, eklentisiz şekilde temayı düzenledim. Çünkü eklenti oldukça sayfa açılma süresi artıyordu. Gereksiz tüm js lerden de kurtuldum.

* Sitem için .com domain tercih ettim.
- Ben .com dolu olduğu (fakat kurulu site yok) için .net satın aldım ve 2020 yılına kadar regledim.

* Sitem için facebook,pinterest,twitter hesapları açtım ve bu hesapları onaylarak, güncel olarak her konunun imlenmesi için ayarları yaptım.(Sağda,solda satılan 3 kuruşluk olup,5 lira istenen imleme yazılımlarına tamah etmeyin -> http://www.nextscripts.com/social-ne...iple-accounts/ ben bunu kullanıyorum.Her imleme sitesine 1'er adet hesap ekleyecekseniz free kullanırsınız , premium lisansıda ömürboyu güncelemeleriyle birlikte 49 dolar, premium alırsanız, 5 pinterest hesabınada gönderim yaptırabilirsiniz)
- Ben henüz sadece google+1 hesabı oluşturdum. İmleme filan hiçbir şey yapmadım henüz. +1 hesabımdan 1 tane konuyu post ettim. İmleme işini ileriki dönemde yapacağım ama günde 1-2 post şeklinde olacak abartmayacağım pek...

* Site için 4 adet yazar hesabı oluşturdum.Her birine google hesabı açtım, gravatar.com ile avatar belirledim.Özgeçmiş yazdım. ve google plus hesabına bağladım.(Bilmiyorsanız Buradan yardım alabilirsiniz.)
Bu sayede "Ahmet" isimli yazar içerik girdiğinde google, sitedeki "yazar ahmet" tarafından yazıldığını görecek.

- Tek bir yazar var o da ben. Google arama sonuçlarından yazar durumlarını kaldırdığı için çok da kurcalamadım konuyu. Zaten öyle googlenin bahsettiği gibi de bir otoriter yazar değilim

* Hakkımızda sayfası oluşturdum.Gerekli kısa bir açıklama girerek,Sitemdeki yazarları tanıttım.
- bende uzunca bir hakkımızda yazısı yazdım. Site tanıtımı, şahsımın tanıtımını yaptım.

* Gizlilik Politikası oluşturdum.
- başka bir sitedeki gizlilik politikası, kullanım şartları filan yazılarını direk kopyaladım ve hiç bir değişiklik yapmadan siteye ekledim. Zaten o denli bir ingilizcem olsa bugün farklı yerlerde olurdum sanırım

* İletişim sayfası oluşturdum.
- bende contact form 7 eklentisi ile oluşturdum.

(Bu arada şimdi aklıma geldi unutmadan yazayım. Bir başka konunuzda gördüm, google titlenin sonuna saçma sapan bir şeyler ekliyor. Bu bendede oluyor. Bende bulamadım bunun ne olduğunu. Fakat komik olan 3-4 gün sonra düzeliyor )

* Günde ortalama 10 konu girecek şekilde kendimi ayarladım.
- ben aşağı yukarı o civarlarda post giriyorum.

* Yoast seo plugini yükledim ve siteye içerik girerken verdiği uyarılara göre hareket ettim.Tüm yazılarım "hedef" kelimede "yoast'ın puanlamasına göre " iyi" derecede.
- Bende de yoast kurulu. Ayarları için googlenin altını üstüne getirdim. Sanırım şu anda doğru ayarlardayım. Talep veya yararlanmak isteyen olursa buradan yayınlayabilirim.

* DMCA Pro satın aldım (aylık 10 dolar buradaki kupon ile 6 dolar) Yani yazılarım/makalelerim DMCA koruması altında.Herhangi bir kopyalama halinde tek bir tıkla ya postu silmelerini / silmezlese hostların kapatılmasını sağlayabilirim
- Ben almadım.

-------------------------------

Ekstra yapıp yapmadıklarım.

- Tekrardan söyliyeyim domaini 5 yıllık olarak regledim

- Hiçbir seo, linkleme, imleme çalışması yapmadım, öldürseniz yapmam

- Sitedeki postların uygun ve gözüken bir bölümüne paylaş butonları ekledim (sharethis kullandım)

- Sitenin uygun ve ziyaretçiyi fazla rahatsız etmeyecek bir yerine +1 ve facebook like butonu ekledim. +1 ve like butonunu direk domain olarak atadım. yani beğenen kişi direk benim domainimi beyenmiş oluyor. Postu değil yani...

- Siteyi ilk açtığımda plesk kurulu sunucum vardı. Hız testleri çok berbat olunca ve ne yapsam düzeltemeyince OVH dan Cpanelli yeni bir dedicated kiraladım. Koca sunucuda henüz benim küçücük sitem var. Fakat cache leme kullanmama rağmen site şuanda uçuyor desem yeridir.

- w3 hatalarının çoğunu, düzeltmeye çalıştım

- tüm js dosyalarını elden geçirip gereksizleri kaldırdım

- sitede çalışan 3 ayrı css dosyası vardı. Toplam css boyutu (bootstrap olduğu için) 450 kb civarındaydı. Bir çılgınlık edip (çok zamanımı aldı) tüm css dosyalarını birleştirip, şuradaki yazdığım yazı ile gereksiz tüm css satırlarından kurtuldum. İnanın bana site kendine geldi. şu andaki css dosyam 32 kb

- Yukarıdaki maddeler ile asıl amacım olan, müstakbel ziyaretçinin mümkün olan en hızlı şekilde sitede gezmesini amaçladım

- sitemapi webmasters tools a kaydettim (hoş bunu ilk başta yapmıştım ama mazur görün çok uykum geldi yeni yeni aklıma geliyor )

- url, title, description olarak mümkün olan bir biçimde farklı ve basit olmaya çalıştım. Rakiplerimin (hoş henüz ben onlara rakip değilim) sitelerine hatim ettim ve nerede nasıl desc. ve title kullandıklarına dikkat ettim.

İnanın çok uykum geldi aklıma başka birşey gelmedi şimdilik. Sonuç olarak analytic bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.