digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bazen saçma sapan konuşuyorsun. Bu ülkedeki tüm işçiler işçi partisine oy verdiğinde ertesi gün asgari ücret kaç para oluyor görürüz. Bugünkü hükümet televizyonda güzel show yapıyor. Ama adamın sözüne değil icraatına bakılır. 10 senedir taşeron işçilik, ucuz iş gücü poliitkaları ile ekonomik büyüme hedefleyen bir hükümet var. 10 senedir bu duygusal zaman zaman sulugöz iktidarın üyeleri ILO sözleşmelerini hiç gündeme getirmediler maden kazaları olana kadar.

Senin gibi verdiği oyun bir şey değiştirmeyeceğini düşünenler yüzünden kim daha çok din kitap derse o kazanıyor.

Patronun liberal partisine oy ver. Ondan sonra sistem değişmez de.

Sana iskandinav demokrasileri hakkında okumanı öneririm. İşçiler her ay aylıklarından ciddi bir miktar parayı sendikaya ve işçi partisine verir. Böylece milyonlarca işçiden para alan parti ve sendika işçilerin haklarını sonuna kadar savunur. Böylece o partinin milletvekilleri işçiler için çalışır, partilerine daha çok bağış yapan patronların hakkını korumak için değil.

Geçim sıkıntısının hayatın fıtratında olduğunu düşünenler hallerine şükür etsinler fıtrata oy atmaya devam etsinler. O aldıkları para bile fazla benim için.
Senin kadar bilgim yoktur bu konularda ancak görünen köy kılavuz istemez. Birçok işveren sigorta bile yapamıyor yada yapmıyor. İşçiler eşeklik mi yapıyor orasını işin içine katmıyorum ayrı olarak eleştirebilirsin elbette. Ben kendi fikrimi yazıyorum sadece, 50 tl artsa ne olacak 150 tl artsa ne olacak. Sizinki kadar kafam bassa zaten boş boş oturmam çok ciddiyim, boşa uğraşacağımı bilsem bile ya siyasetçi olurum yada ülkeye katkı sağlayabileceğimi düşündüğüm başka alanlarda faaliyet gösterirdim. Din konusuna katılıyorum, tamam sen dinini savunabilirsin ama her fırsatta bu kadar dillendirilmez ki, kendi ülkelerinin haline bakmıyorlar sonra çıkmış bana diğer ülkeleri enteresan bir biçimde savunuyorlar. Din diyorlar ama zaten dinini uygulayan var mı ülkede, büyük çoğunluğu müslüman bir ülke bu hallerde olmamalı. Dinini savunuyorsan önce eğitim vermelisin.