Elentra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben rizeliyim ve rizede yaşıyorum ve o gördüğünüz haberler görüldüğü gibi değil işin özü nedir biliyormusun

Hes in yapılacağı alan kiminse gider oranın parasını mal sahibi alıyor. Yandaki başka adamın malı orada kalıyor o adamlarda benim malımı neden almıyorsunuz diye kargaşa protesto elinden gelenleri ediyolar. Şöyle düşün 500 Nufuslu bir köy burada hes yapılacak 50 kişinin malından yol her neyse ne geçecekse bunlar mallarını satıyolar. geriye kalan 450 kişide malı değerlenmediği için karşı cıkıyolar. Burada kardeş kardeşe senın malın satıldı diye vuranmı dersin ne dersen de bunlar yaşanıyor burda.

Bu malı satanın işine geliyor cünki 1 verilen yere adamlar 5 para biçince yandaki otururmu.
100 Sene düşünsen para etmeyecek yerler dağın tepesinde bugun 2 milyar verip almayacağın yer yarın sen 300 Milyara satıyosun.
Ben de Ardeşenliyim ve her şeyi biliyorum bu konu hakkında...

Söylemek istediğim şu; 3-5 tane para babası daha fazla kazanacak diye neden doğa perişan olsun! Oraya HES kurulunca Rizelilerin aylık geliri 1-2 katına mı çıkacak? Ne değişiklik olacak?

Madenler satıldı, tüm yer altı kaynakları satıldı, araziler satıldı, devlet kurumları özelleştirildi... peki Rizeli, Ankaralı, Muğlalı, Hataylı insanların maaşları mı arttı?

Bankalar açıklıyor. Milyar TL servete sahip insanların sayısı artıyor. Peki senin benim zenginliğimiz artıyor mu? Hayır. Bu sistem tamamen zenginden, patrondan yana. Mesele AKP, CHP falan değil. Para babalarına bakmazsan, seçim zamanı onlar da sana bakmaz. İşin özü bu.