Hassasiyet konusunda geçmiş mesajlarımda haber sitesi açmak isteyen arkadaşlara yönelik teklif hakkı konusunda birçok tavsiye ve önerim olmuştur.
Bugüne kadarda kimse haber datası oluşturup elindeki datayı ücret karşılığı pazarlamadı.
Haberi yayınlayan sorumlu olamaz hocam,
Sizden haber hizmeti alıyorlar haberi mynetten hurriyetten almıyorlar.
Siz haberi mynetten hurriyetten ucretsiz alıp kendinize arşiv yapıyorsunuz,
Sonrasında arşivinizi ücretli satıyorsunuz, telif hakkı konusunda 1. derecede siz sorumlusunuz bu içerikten,
Haber ajansları ücret karşılığı muhabir tutup haber akışını sağlıyor
Haberler havuzda toplanıyor ve abone olan websiteleri gazeteler tv kanalları, gündemlerine göre ilginç önemli olan haberleri foto + video yu havuzdan çekerek yayınlıyor.
Ajanslar Muhabirlere para öderken
Gazeteler Tvler Habersiteleri de Ajanslara abonelik ücreti öderken,
Siz telif hakkı için ne yapıyorsunuz? Hiçbirşey ...
Eğer siz düz bot direk haber sitesinden haber çeken bot yapsanız EVET, telif sorumluluğu botla haberi çekip yayınlayandadır.
Ama siz haber arşivi servisi yapıyorsunuz, Üstelik telif ödemeden.
Oldukça önemli ve sıkıntılı bir konu olduğu için size telif hakkını sordum...
Çünki artık Haber Ajansları arasındaki rekabet ve yarış iyice kızışmış durumda
Biz muhabirler bazen paslaşırız resimleri videoları geçen gün ihadaki arkadaşım uyarı aldı, resimleri başka ajans muhabiriyle paylaştığı için.
Çünki bizlerin her yolladığı resim haber videonun telif hakkı bağlı olduğumuz ajansa ait oluyor.
Bu işin içinde olan biri olarak ben sizin ilerde telif hakkından dolayı sıkıntı çekmemeniz için soruyorum. Basit bir olay değil artık.
Şikayet olduğunda telifsiz haber yayınlayan sitelere avukatlar aracılığı ile bildirimler yollanıyor ve takip altına alınıyor.
Telif hakkını çözmediğiniz sürece mutlaka birgün şikayet edilirsiniz...
.
.
.
Arkadaşa katılıyorum. Diğer botlarla karşılaştırmanız çok anlamsız. Çünkü herhangi bir siteden içerik çekmeyle ajanstan içerik çekmenin sorumluluğu arasında büyük fark var. Hem botu kullanan arkadaşlar hemde siz büyük bir telif hakkı sorunu ile karşılaşırsınız.