Merhaba arkadaşlar.

Google son güncellemeden sonra 301 yönlendirmesini değiştirmiş, az önce bir domaine 301 yapacaktım yarım saat uğraştım. Çünkü artık aşama aşama yapmış yönlendirmeyi.

1. Aşama; olarak standart yaptığımız olay zaten her 2 site wmtools hesabına tanımlı olması gerekli.

2. Aşama;'da ise htaccess ile 301 yönlendirmemizi yapıyoruz. Fakat bunu yaptıktan sonra 3.aşama'da olacak olan site doğrulama olmuyor. İster metatag yapın ister doğrulama dosyasını yükleyin olmuyor. Çünkü 301 aktif oluyor htaccess'de.

3. Aşamaya geçmeden önce şunları yaptım olmadı uğraşmayın boşuna 301 onayı aldıktan sonra htaccessi değiştirip site doğrulayamadım. Tekrar 301 yaptıktan sonra htaccesi yine değiştirip google'dan indirdiğim dosyayı okuttum olmadı.
Olmadı derken onu onaylıyor bu sefer 2.aşamayı iptal ediyor ve gönder butonu aktif olmuyor.

3.Aşama; Cpanel kullandığım için oradan anlatacağım;
Site doğrulamada "Alan adı sağlayıcı - Alan adı sağlayıcınızda oturum açın." kısmını seçtim ve selectbox'tan "Diğer" seçeneğini seçtim bana vermiş olduğu TXT kaydını WHM'den Edit DNS Zone kısmından yönlendirme yapacak olduğum siteyi seçtim ve mevcut TXT kaydı ile google'nin verdiğini değiştirip kaydettim.

Böylece 301 yapabildim. Bilginiz olsun Meta ve Dosya yükleme ile onay kabul olmuyor.