eger sacımız dokuluyorsa kesınlıkle kafayı soguk suyla yıkamakda fayda var . mesela saclarımızda kepeklenme , varsa sac derisinde bir rahatsızlık vardır. saclarını vıtamın eksıklıgınden dokuluyorsa ( bunu tırnaklarınıza bakarak anlarsanız , tırnaklar pembe ve canlı duruyorsa masallah vıtamın tamam ama canlı degıl tırnak ustu cızgılı ıse vıtamın eksıklerınız var ) . yaklasık 10 yıldır sac mucadelesı verkmekteyım . Amcatarafımda sadece 1 amcam kel ve dedem . dayı tarafı hepsının lapıska gibi saçları var yanı kel olmam %20 lık genetık taraf olabılir. askerde taktıgımız kep o sacımızı öldüruyor ve ben asker sırasında %85 saclarımı kaybettım. Bukadar sac dokulmesı gordugumde nasılsa askerdeyım dıye kafama bıldıgınız sarımsak surdum bıldıgın sarımsagı kafamda kazıdım . saclar geldı allahtan %10 luk kayıpla askerlık bıttı. sonra salak sacma agır bır ilişki yasadım oyle boyle degıl tam bır felaket . Saclarımı %35 kaybettım . saclar ıcın mınoxdıl yok vıchy , sarımsaklı sampuan gelmıyor hıc bir sekılde sınirlerım altust olmus durumdaydım. sonr abır arkadasım sayesınde ankarada bır eczaneye gıttım sac analızı yaptırdım . sacım hava almıyormus . hava alan gozenekler kapalıymıs . bundan 4 sene önce 425 tl bayılıp cıktım . saclarım bu urunlerı kullandıgımda %10 geldı kaldı %25 eczaneye her gıttıgımde baska bır sey cıkıyor.Ben artık kanarmıyım o ezcacıya sadece makınesını kullanıyorum walla her ay degısım oluyor saclar cıkıyor . urunler bıtıyor. 3 ay o eczanede kontrollerıme gıttım bır defa 425 bayıldım artık baka ede ogrenmıstım neler yapacagımı nelerden sakınacagımı

1. kesinlikle sacınızın derısını gunues ısıgına magruz bırakmayacaksınız . yazları sacınızı kazıttırmayın sakın hatta saclarınızı uzatın koruyun . sayet kazınmıs bır kafa veya 3 numara kafa gunese magruz kalırsa derınızı öldurursunuz bunu sakın unutmayn . cok cıkmak zorundaysanız ıslak kafa ıle dolasın kardesım o sac derınız sızın ıcın cok onemlı

2 mumkun oldugunca kafanızı yapabılırsenız soguk su yapamazsanız ılık su ama bır kere soguk su gırsın kafaya . sıcak su kafanızın derısının içine bir güzel ediyor.Dip gozenekler kendını kapatıyor .

3. kafanızı elınızden gelıyorsa 3 gunde bır ve sampuanız kesınlıkle besleyıcılı keratınlı felan olsun . siz ne kadar da yok dogalmıs yok tamamen naturelmıs deseler bılene ınanmayın unutmayınkı dogada bır kımya ve dogru ıslenmıs bır kımyayı sacınıza uygularsanız ıse yarar . ve bir çok fırma bunu yapıyor zaten . yok haspıl kader dogaldır denılen seylere ınanmayın sız :d

4. her ay sampuanınızı degıstırın arkadas bu kafa derısı alısıyor cabuk ve alıstıkdan sonra gene calısmıyor. sisman bır adama hergun aynı seyı yedıtttırın . o sişman adam tek besın aldıgından dolayı zayıflar bılıyormusunuz . Sacda boyle alıstıgında etkısı gıdıyor ve zayıflıyor .

5. gercekten sac derinizde bir problem varsa ve saclarınız cok yogun dokuluyorsa su urunlerı kullanabılırsını z normal de gercekten arızalı olan kafalarda bu urun etkılı

http://www.recete.com/Ducray-Kelual-...i,PR-1678.html ( ya bu runu ilk 15 gun kafanızıa her gun kullanıyorsunuz kafanızı bıslatmadan su bu ducray denılen seyı sacınız bır nohuttan bırazcık buyuk kısmını surun hanı su masaj yapan ıgnelıerı toplu olan taraklar var ya onunla kafanızı tarayın yanı masaj yapın . bi yarım saaat veya 20 daka bekletın ama fazla durmasın sonra ılık su hatta soguk suyla kafanızı yıkayın hedıseyesını kuıllanmıyorsunuz kendısını kullanıyorsunuz. 2 gunde 1 kafanızı eczaneden aldıgınız yesıl keratın ıceren arındırıcı sampuanla yıkamak zorundasınız. 15 gun hergun yaptıgınzda bu surede kafayı gunesten korumanız gerek yanı kış ayında gunesın zararlı olmadıgı bır ayda yapmanız ŞART.

15 GUN YAPTINIZ YA BU İŞLEMİ BU SIRADA HERGUN masaj yapıyonuz kafanıza o kalıtelı bır fırca ıle bası toplu olan gerekten faydalı . cunku sac derınız hareketlenıyor ve canlanıyor . bu sırada besın takıye bakımıda almanız gerek eczanecı bunu yaptırırken bana su pahalı ılacıda vardı http://www.recete.com/Ducray-Anacaps...u,PR-1688.html 2 aylık kur ama arkadaslar gercekten mal olmayın bu kadar para vermenızın bır faydası yok. tamam ıyı bır ılac ama aynı cınkoyu bılınclı alındıgında aynı ıslem zaten yapılıyor. bunun yerıne ( aıle hekımınızden zircon yazdırın ve kullanın hekım soracak cınko ıhtıytacınız nerden deyın zaten bakımsızlık tırnaklarınızda ve ayak tırnaklarınızda yara iyileşmesinin gecikmesi bir çok sey den kaynaklanıyor . sadece katkı payı ıle alıyorsunuz ek olarakda demır takvıyesı alın. ZIRKONU SADECE 1 KUTU KULLANIP 3 AY KULLANMAYACAKSINIZ . AYNI SEKILDE DEMIRDE . bIR AYLIK ZIRKON SIZI KORUR. AMA DEVAMLI KULLANIRSANIZ GERCEKTEN SORUN YARATIR .

BU bakımlar yapıldıktan sorna sacınızda rengınde , ve cogalmasında farklılıkları goreceksınız .

ama asla sunları unutmayın
gunes ısıgından koruyun
sacnınızı her gun yıkamayın sacın yaglanması ve dıplerını beslemesı gerek 3 gunde bır sac ıcın ıdeal . arındırıcı ve keratınlı ssampuanlar kullanın

sacınıza jole , sprey , vaks surmeyın anacak cok onemlı bır yer var kesınlıkle bakımlı olmalısın arkadas joleyı surun kafada bır jolenın kalma suresı maksımum 5-6 saat ve sakın sıcak su ıle yıkamayın sakın o jole dıblerı kapatıyor soguksuyla tarayak yıkayın ve sampuan kullanmassanız daha ıyı etkılıo olur .

hayatınızdan FÖN MAKIİNESİ CIKARTIN . ISLAK SACLARINIIZ KENDI KENDINE KURUSUN . O fön makinesi sac derinizin ince ince sey ediyor .
sacınız ne kadar yaglı ıse o kadar gucludur aslında ama yagdan cok rahatsız oluyorsanız arkadas soguk suyla sampuansız yıkayabılırsınız .
,
Saçınızı aynı sampuana alıstırmayın 30 gun veya 45 aralıklarlarla saclarınızdakı sampuanı degıstırın .

bunları yaptıkdan sonra degısımı sızde hıssetceksınız . her ne kadarda olsa var olanı korumakda ıyıdır .saclarını ektırmekten bahseden ve dokulmeyecek dıyen zatı arkadaslar o sac dokuluyor unutmayın onemlı olen sac derınızın saghlıklı olması . Bıcak deyen bır yer nasıl saglıklı olur dusunun.