3 büyük dinin de bir çok açık noktası var ama bunları anlatıp kendi inancımın misyonerliğini yapacak değilim. Çünkü din kolaydır, faydalıdır, rahatlatır. Hazır olmayan insanların inançlarını yıkıp zor durumda bırakmak istemem.
Belirli bir düzeye gelen insanlar zaten kendileri görüyorlar açık noktaları.
Bu şekilde üstü kapalı ifadelerle insanlar üzerinde daha fazla etki bırakıp, akıllara soru işareti yerleştirip daha büyük bir misyonerlik yaptığınızı düşünüyorum.
Benim düşünceme göre Allahı inkar, yaratılışın inkarıdır.
Ben birini vurmak istesem ve size vurayım mı diye sorsam, sizde başkasına sorsanız, o da başkasına... Bu şekilde ben o kişiyi vurabilir miyim? Hayır.
Yani beni Allah yarattı onu kim yarattı şeklindeki soru ile de bir kısır döngüye girilmiş ve yaratılış inkâr edilmiş olur. Yani yaratılışın bir başlangıcı olmalı ve nasıl olduğu gibi üstün bir bilgiye bu zekâ ile ulaşmak imkansızdır ve iman etmeyip her şeyin mantıklı bir sebebini bulmak ateizme yönlendirir. Fakat ateizm de her şeye mantıklı sebepler sunamaz.
Yani tüme varım diye bir ispat türü vardır. Başka mantıklı yönleriyle dinin bir yaratıcı tarafından gönderildiğini kavrayıp, bu karmaşık sorularda Allahın kelamına iman etmek gerekir.
Eğer sohbet etmek isterseniz pm atabilirsiniz, deist ateist arkadaşlarım var ve güzel sorular sorup dini bilgilerimi arttırmama yardımcı oluyorlar. Bende elimden geldiğince dinin yanlış bilinenlerini anlatmaya gayret ediyorum.