Haber sitesi olan arkadaşlar,

Haber siteleriyle daha önce çalışmadım ancak düşündüğümde ajanslardan gelen haberlerin başlığını, özetini, etiketini, kategorisini, görselini v.s. düzenleyip yayına hazırlanacak bir işin mantıklısı 100 haberde ortalama 30-35TL şeklinde olabileceğiydi. (haber başına 30-35 kuruş gibi)

Ancak burada gördüğüm o kadar çok fiyat öldüren insan var ki (bir de bu kişiler işi yarım bırakıp iş yaptıranı da zor durumda bırakıyorlar) piyasayı altüst etmiş durumdalar. İş veren arkadaşlar da hala bu tip kişilere prim vererek 10TL'ye 100 konu yaptırmaya çalışıyorlar.

Daha geçenler de aynı tip bir iş için (haber yayınlama,sosyal medya paylaşımı, video, foto galeriler) haftanın her günü günde 10 saat iş yaptırmak isteyen bir haber sitesi sahibi arkadaş (kullanıcı adını vermeyeceğim) aylık 750TL'den 1TL yukarıya çıkmadı.

Arkadaşlar ofisinize personel alsanız asgari ücretle çalıştırsanız sigortası ek ödemeleriyle 2000 liraya yakın para ödersiniz. Buraya gelince 3ün 5in derdine düşüyorsunuz. 3 günde 1 çalışan değiştireceğinize düzgün kişilerle çalışsanız başınızın ağrımayacağını düşünüyorum.

Benim görüşüm piyasayı baltalayan kişilere prim vermeden tatmin edici ücretlerle bu işi yaptırtmanızdır.

Bilmem yanlış mı düşünüyorum ? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.