Kaynak da yazalım.

Java için yazıyorum, Türkçe arıyorsan Mustafa İsmail Alkan'ın JavaOgreniyorum kullanıcı adıyla YouTube'da çektiği videolar var, videolar gerçekten güzel. Ama classlarla pek iş yapmadığı için özellikle Gui'de felan işler karışabiliyor. Yani extends JFrame diyip olayı bitirmek varken herşeyi tek bir class'ta topluyor felan. Ama Türkçe olarak bence en iyi kaynak şuanda. Google'dan bulup da burayı okursa eğer teşekkür ediyorum kendisine Bir de sanırım yoğunluğundan ötürü daha seti tamamlayamamış durumda, ama eğer şimdiye kadarki videolarını izlerseniz sıfırdan epey bir yol katedersiniz buna şüphe yok.

Eğer İngilizce kaynak arıyorsan da YouTube'da meşhur thenewboston kanalının videoları efsanedir. Bucky isimli kişi anlatır, anlatım çok sadedir, hem Java dili açısından hem de İngilizce açısından. Size anlattığı konuyu çok özetle anlatır, eğer devamında okumak isterseniz de ister internetten ister kitaplardan devamını okuyabilirsiniz konuların. Ama bence önce tamamen bitirmekte fayda var. Çok baştan başlayıp en son MSN messenger tarzı bir uygulamayı yaparak bitiriyor Java setini, ve ondan sonra Java ile oyun programlamaya geçiyor, ki siz Android için istiyorsanız buralara gelmenize hiç gerek yok. Bu kişi de inanılmaz güzel anlatıyor, hani bir özelliğin gerçekten ne işe yaradığını anlayabiliyorsunuz. Bu kişinin de bazı ufak hataları olabiliyor, çünkü eğitim videolarına bakarsanız anlatmadığı dil yok neredeyse. YouTube'da 3500 tane videosu olan birisinden bahsediyoruz. Ama bence çok efsane bir kaynak, mutlaka izlenmeli ve indirilip arşivlenmeli. Ben hala bazen referans kaynak olarak açıp bakıyorum bu videolara. Videoları 4k HD video downloader, veya FreeMake video downloader gibi programlarla playlisti komple indirebilirsiniz. Zaten ufak boyutlu videolar.

Kolay gelsin.