abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin inancınızda şüphe var mı? Az yada çok?

Cok şükür yok ama tartışmanın yürüdüğü zemin gerçekten bana göre yanlış. Bana göre yanlis olması yanlis Oldugunu göstermez tabi ama su an digilkan ya da herhangi bir ateistin yazilari okuyunca ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Yanlis anlamayın beni lütfen ama verilen cevaplar bir ateistin şüphesini ortadan kaldırmaya yetecek seyler degil. Adam kanıt derken elle tutulur gözle görülür ya da en azından 'bilimsel yöntemlerle ispatlanir' seyler Arıyor. Tamam Kainatın Tesadüfen olmasi Saçma tabi. Ama bunun bana göre katrilyon kere katrilyonda bir ihtimal olması, o cok küçük ihtimali ortadan kaldırmıyor. Ve insan bu noktada iradesini kullanıyor. Iman da zaten şüphenin olduğu yerde devreye girmez mi? Hersey kesin olsa dünyada herkesin Müslüman olmasi gerekmez miydi? Tamam, alametler var, imtihan için Varız, irademizi kullanmamız Lazım ama hersey kanıtlanmış bir şekilde önümüzde degil. Yani biz iman etmiş ve Müslüman olduğumuz için Kuran-i Kerim i delil olarak ele alıyor olabiliriz ama bu herkes icin böyle degil.

Yani yukarıda mod 4 ornegi var. O örnek cok sey anlatıyor aslında...

Neyse baska bir örnek verecektim de diyorum ya yanlis anlaşılmaktan korkuyorum ben de... Hakkınızı helal edin kırdıysam sizi...