foo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rx10 serisi donanımlar 11g serisi. yani eski donanımlar. Rx20'ler 12g serisi donanımları düşünmende fayda var. ikincisi imkanın varsa kesinlikle sıfır al. Disk ve ram'e fazla takılma hatta alabiliyorsan ramsiz al, forumda asnet'ten üyeler mevcut, mahir bey'le görüşebilirsin ram konusunda. alırken dikkat edeceğin hususlar;

1. garantiyi mutlaka öğren. genellikle poweredge serisi 3 yıl ertesi iş günü yerinde destek diye geçen prosupport dahilinde gelir. ama donanımda bazı şeyleri kısarak prosupport dışında farklı bir garanti verilebiliyor, prosupport olmasına dikkat et.
2. kesinlikle dual power ile al.
3. raid kartına özellikle dikkat et, mutlaka h710p olmasını iste.
4. takacağın disklere göre düşün, r620 8x2.5" disk destekler. r720 de ise hem 8x2.5" şasi hem de 8x3.5" şasi seçeneği var. takacağın disklere göre düşün.
5. Sıfır alacaksan ve bulabilirsen neredeyse aynı fiyata R720XD tavsiye ederim. 12x3.5" + 2x2.5"
6. v2 işlemcili olsun bu arada en son gördüm.

r220'nin 8gb ramli distributor fiyatı 1500$ civarında. r620 ise h710p ile birlikte tek işlemcili 2500$ civarında. r720 de yaklaşık aynı fiyat.
Değerli vaktini ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim , verdiğin bilgileri dikkate alarak seçim yapacağım ram ve diskleri yazmamın nedeni hazır stokta bulunanlar bunlar alacağım kişide o yüzden yazdım özel mesaj olarakta birkaç sorumu ve teşekkürümü ilettim tekrardan teşekkürler