Amokas'ın proxy kullanmadığını biliyorum onun için orası hakkında bişey diyemem ama ne yaparsanız yapın olayın mantığı sonuçta Google'a gönderdiğiniz bir sorgu kadar basit, dolayısıyla bizim yaptığımız gibi sadece yurt içi proxy kullanır ve Google'a arama yaptığınız dili, ülkeyi ve aramanın geldiği bölgenin ip adresini(istanbul-ankara-izmir gibi şehirlerin tespit edilmesi için) gönderirseniz ne yaparsanız yapın hemen hemen her zaman aynı sonuçları alırsınız(+- 1 veya 2 oynayabilir sonuçta kendinizde gün içinde normal yollarla aynı aramayı yapsanız sıranın değiştiğini görürsünüz)
Bunları demiş olmakla beraber şahsen amokas'ı bende uzun süre kullandım ama amokas.com'da yaptığım bir aramada ilgili kelime de 52. sırada gözüküyorum, masterist.com'da yaptığım aramada 53. sırada gözüküyorum, kendi bilgisayarımda aktif olarak kullanmadığım bir tarayıcı ile arama yaptığımda da 53. sırada gözüküyorum yani masterist.com'un sonuçları daha doğru çıkıyor... Diğer proxy kullanan siteler için konuşamam ama eğer isterseniz özel mesaj ile arama sonuçlarını sizinle birlikte karşılaştırabiliriz...
sıra bulucu siteleri genel itibariyle sorgu yaptıkları IP adresine göre sonuç verir. eğer kelimenizin başında il ismi geçiyorsa bu sonuçlar genel itibariyle konuma göre değişmez. örneğin "ankara kiralık araç" yazdığınızda, google.com.tr için neredeyse her lokasyonda aynı sonuçlar gelir ancak "kiralık araç" yazarsanız lokalasyona göre çok farklı sonuçlar alırsınız. sizin yaptığınız karşılaştırma bahsettiğiniz site ile sizin aynı konum veya yakın konumlardan sorgu yaptığınız anlamına geliyor. Proxy kullanıyorsanız, ankara IP adresli proxy sonucu ile İstanbul IP'li proxy sonucu farklı gelecektir, dolayısıyla sizin her seferinde aynı sitede 53.sırada olmanızın birkaç anlamı var 1. tüm proxy IP'leriniz aynı ilden olabilir. 2. kelimenin başında il ismi geçiyor olabilir. 3. bazı kelimelerde lokasyona göre sonuç değişmiyor, yerel firma kaydı olmadığından, böyle bi kelime olabilir.. bir kelime üzerinden onun sonuçları doğru bunun sonuçları hatalı "denemez", her seferinde kendi bilgisayarınızda bile sıralama değişebildiğini görürsünüz, bu değişiklikler "sizin lokasyonunuza, kullandığınız cihaza, google'dan o esnada sorgu çektiğiniz google IP'sine ve hatta google sıralamasındaki dalgalanmalara" göre de değişebilir. kullanmadığınız tarayıcı yerine google chrome tarayıcı açıkken CTRL+SHIFT+N yaparsanız gizli sekme açılır ve çerezsiz sonuç görebilirsiniz..yeni siteniz hayırlı olsun