Merhabalar bir anasitem.com üzerinden linkeklenecekadres.com siteme link eklemek istiyorum. Ancak birçok adrese farklı farklı linkler ekleyeceğim ve bunların kontrolünü anasitem.com üzerinden yapacağım.
anasitem.com/superjs.js şeklinde javascript dosyamı oluşturdum.
bu kodu linkeklenecekadres.com siteme ekledim <script type="text/javascript" src="http://www.anasitem.com/superjs.js"></script> ile.
var currentPageUrlIs = "";
if (typeof this.href != "undefined") {
currentPageUrlIs = this.href.toString().toLowerCase();
}else{
currentPageUrlIs = document.location.toString().toLowerCase();
}kodu ile linkeklenecekadres.com urlsini alıp değişkene atıyorum. Buraya kadar tamam.
> Bu aldığım değişkeni anasitem.com'a nasıl aktarabilirim veya anasitem.com üzerinde bulunan dbde kontrolünü yapıp o linke karşılık gelen içerik kısmını bulup aynı js dosyasında başka bir değişkene nasıl aktarabilirim?
Bunu yapabilirsem, o değişkeni de php ile ekrana yazdırmam gerekli malum js ile document.write veya innerHtml fonksiyonları ile görünürde link oluyor ancak kaynakta linki göremiyorum.
Lütfen yardım arkadaşlar çok araştırdım ancak işin içinden çıkamıyorum. 2 sorunum var.
Özetle: A sitesinden alıp B sitesine koyduğum js dosyası ile B sitesinin urlsini bulabiliyorum. A sitesinde yer alan (2 sütunlu: url - içerik ) veritabanında bu B sitesinden js ile aldığım değişkeni kullanıp içeriği çekmek, B sitesinde ekrana basmak istiyorum.
Sorun 1: B sitesindeki değişkeni A sitesinde kullanma ihtimalim var mıdır bu durumda?
Sorun 2: Javascript içindeki değişkeni ekrana htmlymiş gibi bastırmam için illaki ajax ile php echo mu kullanmalıyım? Php kullanmadan olmaz mı?
Şimdiden okuyup yardım eden herkese çok teşekkür ederim.