ahmetPASA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aldığım sunucuda sadece tek bir site barınıyordu, geçen aylarda siteyi kontrol ederken sunucuya erişim olmadığını gördüm, FiberDC' yi aradım ve ne olduğunu sordum, FiberDC "bakalım dönelim size ticket acın" dedi.
Ertesi gün tekrar telefon açtım, telefonda "abuse var" dediler, "hangi içerikten neyden dolayı abuseye düşmüşüz" dedim, cevap verilmedi.
Daha sonra bu kredi kartı olayları, Online.SAS' a FiberDC' nin ödeme yapamaması olayları, kredi kartlarına onay vermemesi olayları çıktı ortaya, bende kimse mağdur olmasın tek sitenin yedeğini alalım para önemli değil dedim ve kredi kartı bilgilerimi verdim, ancak o da olmadı ve gene sunucuya erişim açılmadı, herneyse bir darbe aldık bakalım, kısmet artık dedim, sadece kullandığım kadarını ödeyim kimse mağdur olmasın dedim, ancak FiberDC' nin cep telefonu numaramı engellemesi bardağı taşırdı, önemli olan insancıl bir biçimde olayı çözmek ve kimseyi mağdur etmemek...

FiberDC tarafından bakıyorum olaya; Bir müşteriniz var, sunucu satmışsınız aylık 280-TL civarında para ödüyorlar, ya bu adam mağdur mu olmuş, sitesine erişim mi engellenmiş, bir sıkıntı mı var, problem nerden kaynaklanıyor, bu müşterinin mağduriyetini nasıl gideririz, müşteri parasını istemeden biz mi iade etsek, 1 ay bedava sunucu mu versek, olayın çözüm aşamasında müşteriyi bilgilendirsek mi acaba, yoksa müşteri ne olup bittiğini bize mi sorsa, bilmiyorum ama benim büyüdüğüm ve yaşadığım ortamda esnaflık bu değil, böyle olmaz bu iş... yada çok şey istiyorum heralde bilmiyorum...

Sonuçta artık neden abuse olduğumuzun artık önemi de kalmadı 1 ay geçmiş, ayrıca bunun peşine benim düşmem gerekiyordu FiberDC' nin bu durumu bana kendilerinin bildirmesi gerekiyordu, müşterinin cep telefonunu engellemek ne demek, sen "bugün varsın, yarın yoksun" mantığında bir firmamısın ki beni engelliyorsun, benden kaçıyorsun, aç telefonumu "param yok kardeşim yada ödemiyorum" de bizde sizin gözünüzde ne olduğumuzu, sizin gözünüzden nasıl göründüğümüzü bilelim...

Aradan geçen zamana, verilen sözlerin tutulmamasına ve benden kaçmalarından dolayı FiberDC' nin dürüst olduğuna da inanmıyorum, muhtemelen FiberDC ile Online.SAS arasında ödemeden kaynaklı farklı bir problem oldu ve FiberDC' ye ait sunucuları engellediler ve bana abuse denildi geçildi muhtemelen...

Benim gösterdiğim iyi niyetin %50'si FiberDC' de olsaydı telefon numaram engellenmez ve bana cevap verilirdi, problemi burada da çözemezsem artık mahkeme karar verecek kimin haklı olduğuna...

Ahmet bey cepten yazıyorum kusura bakmayın
eğer bir abuse var ise zaten size iletilmek zorundadır bu iletilmedi ise o zaman dediğiniz gibi bir sıkıntı var olabilir