corpixx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2012 yılında 1. Öğretim harçları kaldırıldı beyefendi beni tekrar tekrar söyletmeyin.
Neden ödeme yaptığınızı bilmiyorsanız üniversiteden bilgi alın öğrenmiş olursunuz.

Şimdi kıvırıyorsun yok ben alttan dersi olanlar için dedim diye öyle birşey belirtmemiştin.
2. Öğretime giden insanları 2.Sınıf öğrenci olarak görüyorlar ben buna karşıyım keşke 2.Öğretime gidenlerede bir güzellik yapsalar
ancak yapacak birşey yok sen bu bölümü ya bilerek seçtin yada araştırmayarak seçtin. Burada hertürlü sen suçlusun.
Bu arada bende 2. Öğretim okuyorum neyin ne olduğunu biliyorum yani. Alttan dersin varsa yaz okuluna kalırsan o parayı senden
çatır çatır alırlar buna soygun diyemessin çünkü yaz okulu farklı birşeydir.
1. Öğretim konusuna gelirsek bak kendin bile söylüyorsun onun bile şartları var. Yapacak birşey yok.
Hey Allahım adam anlamıyor.
Bak arkadaş, benim okulumda yaz okulu geçen sene açıldı ilk defa.
Ben 2011 girişliyim, şuan şikayet ettiğim uygulama bakanlar kararı ile iptal edildi 2012 yılında.
Geçen sene mezun olan arkadaşlarımın 1. sınıftan da dersleri vardı, verdi gittiler. Para ödemediler.

Büyük puntolarla yazıyorum dikkatli oku.

1. Sınıfların harcı kalktı ama 3 DÖNEM DERS ALAN ÖĞRENCİ SINAV ÜCRETİ ÖDER UYGULAMASI BU SENE UYGULAMAYA GİRMİŞ BENİM OKULUMDA.[/SIZE][/B]

2. Öğretimin harcına falan laf etmiyorum, yaz okulu zaten geçen yaz ilk kez uygulandı nedir ne değildir bilmem görmedim. Ona da laf etmiyorum.[/SIZE][/B]

4 yıldır bir allahın kulu demedi ki alttan ders bırakırsanız 4. sınıfta bir uygulama yürürlüğe girecek hepiniz biteceksiniz.Şu an bile bilgi alabileceğin danışman hocan, bu durumu bilmiyor.Yani, bu bildiğim veya var olan bir şey değildi benim üniversitemde. 3 gün önce öğrendik 4 gün sonra sınav var ve deniliyor ki paraları yatırmayanlar sınava giremez. vizeye giremeyen 4. sınıf öğrencisi o okulu bitiremez ve işini yapmayan danışman, duyuru yapmayan üniversite yüzünden ektra ücret öder.[/B][/SIZE]

daha da aynı şeyleri söyleyeceksen lütfen söyleme, başka anlatacak yol bilmiyorum.

Tekrarlıyorum, harçlara laf etmiyorum. Yaz okuluna laf etmiyorum ( yukarıda ettiğim laf onuda bir anda çıkardılar ve sistemi değiştirip yaz okulunda vermeniz gerekirdi dersi dediler. Yaz okuluna gidemeyen arkadaşlar ( benim öyle bir durumum yoktu ) şu an 1-2 ders alamadılar üniversite sistemi yüzünden. )
Sıkıntı şurada başlıyor bak tekrarlıyorum dikkat et,

Alttan dersi olan 3. ve 4. sınıflar 1. 2. öğretim farketmez,
vizelerden 1 hafta önce öğrendi ki borcu varmış. [/SIZE][/B]