Türkiye'de bir çok insan taklidi müslüman, yani doğup büyüdükleri çevrenin etkisinde müslüman olmuş, müslüman doğmuş kişiler. Kendi içlerinde bunu bularak değil. O yüzden burada da görülebileceği gibi komik cevaplar verebiliyorlar.

Ben yıllarca dinsiz olarak sıfatlandırdım kendimi, araştırmalar ve düşünceler hiç bir şekilde dini kabullenmeme olanak sağlamıyordu. Oysaki gerçek bir müslüman olmak için araştırmalara başlamıştım, herşeyi dört dörtlük yapmak için. Belli bir zaman böyle geçti her tartışma ortamında bir çok müslümanı susturdum, hatta öyle kuvvetli argümanlar sunuyordum ki bir çoğunu şüpheye düşürüyordum. Ancak bir yerden sonra şunu farkettim. Hiç bir sorunun kesin olarak cevabı yoktu. Yani bir soruya farklı insanlar farklı farklı cevaplar verebiliyor ve hepsi kendisi gibi düşünenler tarafından doğru olarak kabul ediliyordu. Bilim ortaya koyduğu kesin gerçekleri bir kaç yıl sonra hayır böyle değil şöyleymiş diyerek yalanlıyor. Büyük şirketler için bir aracı olarak onların satış politikaları doğrultusunda işliyor.

Hepimizin televizyon, internet ile aklı zehirlenmiş ve sürekli yönlendirilirken, kendimizi özgür sanıp yaptığımız her seçim yalnızca sistemin bize sunduğu seçeneklerden biriyken. Doğruyu kendi aklımızdan bulmamız mümkün mü? Aklımızı kullanabiliyor muyuz? Bu durumda yaratıcı yok dersek kendi aklımızın doğru sanrılarıyla nasıl düzgün yaşayabiliriz? Bu yüzden bütün soruların doğru cevaplarının olduğu bir kaynak, kural koyucu olmalı ve o kaynak bana göre yaratıcıdır ve eğer o var ise doğrularının yazılı olduğu kitaplar olmalıdır. İşte bunlarda kutsal kitaplardır.