Hiç bir şekilde emin olamazsın.
İman edersin ya da etmezsin.
İmanın alameti farikası da kesin olmayan bir konuyu var saymaktır.
Kesin emin olduğunda buna iman değil bilgi denir.
Diğer dinlerin hiç birinin içinde senin yeni peygamber müjdelenmesi geçmiyor.
O dinlerin hiç biri kendi isimlerinin islam olduğunu da söylemiyor.
Mantık dışı örnekleri hangi sivri hocalar ortaya atıyor merak ediyorum.
Hakim olmak için okulları sırasıyla okuman lazım. Ama hepsini sen okursun. Dedene sadece ilkokulu, babana sadece liseyi, sana sadece üniversiteyi okutursak ortaya hiç bir zaman bir hakim çıkmaz.
Tek bir din olsaydı hiç bir kafa karışılığı olmayacak tam tersine bir sürü dinin yarattığı tutarsızlık ortadan kalkacak herkesin aynı Tanrısı olacaktı.
Alıştıra alıştıra islamiyet indirmek ne demek onu da anlamadım çünkü ilk insanın peygamber olduğunu iddia ediyoruz, hepimiz peygamber soyuyuz cennetten dünyaya gelmiş insanlarız, islama alıştırmak tezinin hiç bir mantığı yok.
Bu alıştıra alıştıra ilkokul lise üniversite örneği tamamen saçma, ve kaynağını dinden değil kitaptan hadisten değil, islama zarar veren birilerinin uydurmasından alıyor.
Söylediğin şeye kendin inanıyormusun acaba merak ediyorum. Allah insanların nasıl bir fıtrata sahip olduğunu biliyor.
Diğer kitaplar değilde kuranı kerim ilk olarak indirilseydi hiç bir insan onu anlamayabilirdi. İnsanların anlamaları için
uygun olan zaman 1400 yıl öncesi olduğu için o yıllarda kuranı kerim indirildi.
İslam peygamber efendimiz ile gelmedi islam HZ. Adem zamanından beri vardır.
İslamın kurucusu peygamber efendimiz değildir. Peygamber efendimiz sadece islamın son peygamberidir.
Senin şuandaki okuduğun inciller biliyorsun incil şuanda tek bir kitap değil 4 tane farklı incil var bunların hepsi değiştirilmiştir.
Herneyse bütün kutsal kitapların verdiği mesajlar benzerdir kuranı kerimi aralarından ayıran farklarından bir tanesi kuranı kerimin yol gösterici olmasıdır diğerleri sadece öğüt verirken kuran yol göstericidir. İncil dışında HZ. İsa 'nın peygamberliğini kabul eden tek din islam dinidir.
Yuhanna incili 16. Bölümde HZ isa "Size daha çok söyleyeceklerim var , ama şimdi bunlara dayanamassınız ne var ki o , gerçeğin ruhu gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecek çünkü kendiliğinden konuşmayacak , yanlız duyduklarını söyleyecek , o beni yüceltecek " diyerek hz. muhametten bahsediyor.
Üstteki arkadaşın verdiği örnek gayet yerinde çocuk nasıl büyüyüp gelişiyor insanlarda böyledir 5-10 bin yıl öncesi insanın beyin yapısıyla 1400 yıl önceki insanın beyin yapısı bir değil.
Bizim dinimizde kim HZ. İsayı inkar ediyorsa zaten o müslüman değildir.
Yüce allah nasıl herşeyi dört dörtlük kusursuz bir şekilde yaratmışsa o neyin hangi zamanda nasıl şekilde indirileceğini senden daha iyi bilir.