Hiç bir şekilde emin olamazsın.
İman edersin ya da etmezsin.
İmanın alameti farikası da kesin olmayan bir konuyu var saymaktır.
Kesin emin olduğunda buna iman değil bilgi denir.
Diğer dinlerin hiç birinin içinde senin yeni peygamber müjdelenmesi geçmiyor.
O dinlerin hiç biri kendi isimlerinin islam olduğunu da söylemiyor.
Mantık dışı örnekleri hangi sivri hocalar ortaya atıyor merak ediyorum.
Hakim olmak için okulları sırasıyla okuman lazım. Ama hepsini sen okursun. Dedene sadece ilkokulu, babana sadece liseyi, sana sadece üniversiteyi okutursak ortaya hiç bir zaman bir hakim çıkmaz.
Tek bir din olsaydı hiç bir kafa karışılığı olmayacak tam tersine bir sürü dinin yarattığı tutarsızlık ortadan kalkacak herkesin aynı Tanrısı olacaktı.
Alıştıra alıştıra islamiyet indirmek ne demek onu da anlamadım çünkü ilk insanın peygamber olduğunu iddia ediyoruz, hepimiz peygamber soyuyuz cennetten dünyaya gelmiş insanlarız, islama alıştırmak tezinin hiç bir mantığı yok.
Bu alıştıra alıştıra ilkokul lise üniversite örneği tamamen saçma, ve kaynağını dinden değil kitaptan hadisten değil, islama zarar veren birilerinin uydurmasından alıyor.
Yahu kardeşim boş konuşuyorsun.
İncilde de tevradda da Hz.Muhammed müjdeleniyor.
İncil 14. babın 16. ayeti;
" Allah size, sizinle beraber kalacak bir teselli edici gönderecektir "
14. babın 26. ayeti;
" Bu hakiki tesellici size her şeyi öğretecek ve size benim öğrettiklerimi de hatırlatacaktır "
16. babın 15. ayeti;
" O, size her hakikate yol gösterecektir. Zira O, size kendiliğinden bir şey söylemeyecek, fakat Allahın söylediklerini size bildirecektir "
72. bab;
" Ben, Allahın resulünün yolunu hazırlamak için geldim. Bu Resul, sizden birkaç yıl sonra, İncil tahrif edilip hakiki inananların 30 kişi kadar kalacağı bir zamanda gelecektir. O zaman, Cenab-ı Hak, elçisini gönderecektir. Onun başının üzerinde beyaz bir bulut bulunur. O, putları kırar. Onun sayesinde, insanlar Allahı tanır ve ben de hakiki olarak tanınırım. "
96. bab;
" O resul güneyden gelecektir. "
97.bab;
" O resulün adı Ahmeddir. "
14. bab 30. ayet;
" Artik ben sizinle çok söyleşmem. Çünkü bu alemin reisi geliyor...Bende asla onun nesnesi yoktur. "
Hz.Musa tevratta kavmine şöyle buyurmuştu;
" Rab sizin için aranızdan, kardeşlerinizden benim gibi bir Peygamber aleyhissalatü vesselam çıkaracaktır "
Bilgisizce konuşup burada ki insanları yalnış yönlendiriyorsun.
Daha da beni alıntılama bilader.