Tabii ki evet. Nasıl bu kadar emin olabiliyoruz?
Hocam İslamiyet dini ve son peygamber Hz.Muhammed diğer kutsal kitaplarda müjdeleniyor.
Aklınıza şu soruda takılabilir. Neden ilk İslamiyet dini gelmedi. Diğer dinlere gerek var mıydı bu din olacaksa diye.
Onada şöyle bakmalıyız.
Yaşınızı 7 sayalım. Babanıza " baba ben hakim olmak istiyorum " diyorsunuz.
Hakim olmak için ilkokul, ortaokul, lise, üniversite diye sırayla eğitim almak zorundasınız değil mi?
Dinde böyle birşeydi. Allah C.C direk tek bir dini müjdeleseydi eğer insanlara, insanların kafası çok daha karışık olacaktı.
Bu yüzden sırayla, alıştıra alıştıra indi İslamiyet.
Hiç bir şekilde emin olamazsın.
İman edersin ya da etmezsin.
İmanın alameti farikası da kesin olmayan bir konuyu var saymaktır.
Kesin emin olduğunda buna iman değil bilgi denir.
Diğer dinlerin hiç birinin içinde senin yeni peygamber müjdelenmesi geçmiyor.
O dinlerin hiç biri kendi isimlerinin islam olduğunu da söylemiyor.
Mantık dışı örnekleri hangi sivri hocalar ortaya atıyor merak ediyorum.
Hakim olmak için okulları sırasıyla okuman lazım. Ama hepsini sen okursun. Dedene sadece ilkokulu, babana sadece liseyi, sana sadece üniversiteyi okutursak ortaya hiç bir zaman bir hakim çıkmaz.
Tek bir din olsaydı hiç bir kafa karışılığı olmayacak tam tersine bir sürü dinin yarattığı tutarsızlık ortadan kalkacak herkesin aynı Tanrısı olacaktı.
Alıştıra alıştıra islamiyet indirmek ne demek onu da anlamadım çünkü ilk insanın peygamber olduğunu iddia ediyoruz, hepimiz peygamber soyuyuz cennetten dünyaya gelmiş insanlarız, islama alıştırmak tezinin hiç bir mantığı yok.
Bu alıştıra alıştıra ilkokul lise üniversite örneği tamamen saçma, ve kaynağını dinden değil kitaptan hadisten değil, islama zarar veren birilerinin uydurmasından alıyor.